Menu
in

Sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în Marea Britanie: „Nu ar trebui să facem afaceri cu această țară”

Marea Britanie a discutat despre intensificarea impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei și creșterea sprijinului pentru Ucraina, a declarat ministrul britanic de Externe, Liz Truss, în cadrul unei conferințe comune alături de omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, la Varșovia.

„Este responsabilitatea Marii Britanii și a aliaților noștri, și asta am discutat cu Dmitro astăzi, să ne intensificăm sprijinul pentru curajoșii noștri prieteni ucraineni. Acest lucru înseamnă mai mult armament și mai multe sancțiuni. Putin trebuie să piardă în Ucraina”, a afirmat Truss, potrivit The Guardian.

Șefa diplomației britanice a spus că va lucra cu partenerii și aliații Regatului Unit pentru a merge mai departe în ceea ce privește sancțiunile, menționând că Marea Britanie analizează sancțiuni suplimentare „de interzicere a navelor rusești în porturi”, precum și măsuri care includ băncile ruse.

De asemenea, sancțiunile vor viza noi industrii care umplu „cufărul de război al lui Putin, precum aurul”. „Mai mult decât atât, Marea Britanie va stabili un calendar fix pentru eliminarea importurilor de petrol și cărbune rusești”, a mai precizat Truss.

Boris Johnson aplică primele sancțiuni pentru Rusia: Cinci bănci rusești și trei apropiați ai lui Putin vor avea de suferit

„Trebuie să facem mai mult în ceea ce privește petrolul și gazele, care sunt esențiale pentru finanțarea mașinii de război a Rusiei”, a spus ministrul britanic de Externe.

„Am convenit că Regatul Unit va pune capăt importurilor de petrol până la sfârșitul acestui an”, a mai subliniat Truss.

Ministrul britanic a adăugat că „nu ar trebui să se vorbească despre eliminarea sancțiunilor în timp ce trupele lui Putin sunt în Ucraina și amenințarea agresiunii ruse planează asupra Europei”.

„Referitor la Marea Britanie, nimic nu este exclus în ceea ce privește sancțiunile. Pur și simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu această țară. Pur și simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu Putin”, a conchis ea.


Sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în Marea Britanie: „Nu ar trebui să facem afaceri cu această țară”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version