in

Șansele pentru un acord comercial SUA-UK post-Brexit sunt mici

Șansele pentru un acord comercial SUA-UK post-Brexit sunt mici

Premierul britanic Boris Johnson s-a întâlnit pentru prima oară cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, la Casa Albă, la invitația liderului american, pentru discutarea unui acord comercial.

Boris Johnson dorește un tratat comercial SUA-UK post-Brexit, însă conform informațiilor din presa americană și britanică, Biden a sugerat că șansele de a semna un astfel de acord sunt reduse. În această situație, guvernul de la Londra ar lua în calcul intrarea într-un acord comercial nord-american existent, scrie BBC.

Biden a sugerat că șansele unui tratat bilateral între cele două țări sunt mici. Guvernul britanic a anunțat, însă, că prioritatea sa este încă obținerea unui acord doar cu SUA.

Conform BBC, miniștrii britanici ar lua în considerare inclusiv alăturarea la un pact comercial nord-american pre-existent, în cazul în care SUA continuă să considere că un pact bilateral nu reprezintă o prioritate.

Londra. Industria construcțiilor, paralizată de Brexit și de criza globală. Costul materialelor a crescut enorm

Anterior, nici Boris Johnson nu s-a arătat încrezător în șansele semnării unui acord comercial cu administrația Biden, înainte de următoarele alegeri prezidențiale din SUA – „Americanii negociază dur”, spunea premierul britanic.

Biden le-a spus reporterilor veniți la Casa Albă că va discuta „un pic” despre comerț cu Johnson. În perioada referendumului pentru Brexit, campania pro-ieșire din UE a avut ca punct central un acord comercial cu SUA, susținerea fiind că Regatul non-UE va putea să negocieze cu ușurință acorduri comerciale mai avantajoase pentru el decât cele negociate de Comisia Europeană.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

hărțuire sexuală

Româncă din Londra câștigă procesul de hărțuire sexuală inentat fostului șef

Boris Johnson îi liniștește pe britanici: Nu va lipsi mâncarea, salariile cresc

Boris Johnson îi liniștește pe britanici: Nu va lipsi mâncarea la iarnă, salariile cresc