in

Sărăcia, mai puternică decât Brexitul. Românii continuă să vină să lucreze în Marea Britanie

Un reporter BBC a mers în România pentru a observa care este impactul pe care Brexit-ul îl are asupra românilor.

Vrem să vedem dacă românii vor în continuare să lucreze în Marea Britanie“, spune jurnalistul. Lee Madan – jurnalist BBC – a stat mai multe zile în România, unde a discutat cu persoane care au cel puțin un membru al familiei plecat la slujbe sezoniere în localități din Regatul Unit.

Lee Madan a venit singur în România, doar cu un telefon cu cameră performantă și un microfon. Reportajul său va surprinde viețile familiilor muncitorilor necalificați români care lucrează în Anglia.

Oamenii doresc în continuare să vină la muncă în Marea Britanie, consideră că avem nevoie de muncitori străini. Că suntem sau nu în Uniunea Europeană, oamenii consideră că încă e nevoie de forță de muncă din străinătate în Marea Britanie”, spune reporterul.

„Trei-patru luni, mă duc acasă la familie, iar mă întorc. Mă ajută să lucrez acolo pentru că e diferența de bani față de România”, spune un muncitor intervievat pentru BBC.

Unul dintre muncitori spune că merge la muncă într-un abator. Întrebat dacă nu este speriat de Brexit, acesta răspunde că speră ca Marea Britanie să nu iasă din UE.

„Nimeni nu pleacă de plăcere, iar muncile pe care le vor presta nu sunt dintre cele mai ușoare”, se mai arată în reportaj.

„Brexit-ul rămâne o necunoscută atât în România, cât și în Marea Britanie. Românii de acolo, care activează în domenii specializate, se tem însă de consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniune”, firmă jurnalistul.

Lee Madan – jurnalist BBC: „Suntem la fel de nelămuriți ca și voi, probabil, ambele părți se luptă și cred că ne vom trezi cu o soluție de compromis care nu va mulțumi pe nimeni. Va rămâne așa? Pur și simplu nu știm.”

Reportajul realizat în România pe tema Brexitului va fi difuzat de BBC peste câteva săptămâni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO (ATENȚIE, LIMBAJ LICENȚIOS!) – Cum amenința un român însoțitoarele de bord într-un avion WizzAir: „Zdreanță! Când ajungem în România îți rup…”

Ultilizatorii WhatsApp, victime ale unui atac cibernetic. Trebuie să fiți atenți cine vă apelează!