in

Scandal în Parlamentul Britanic. Mogul rus, fiu de spion KGB, numit în Camera Lorzilor

Scandal în Parlamentul Britanic. Mogul rus, fiu de spion KGB, numit membru al Camerei Lorzilor

Guvernul Boris Johnson este zguduit de un nou scandal, provocat de numirea unui mogul rus în Camera Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit.

Evgeni Lebedev, mogul de origine rusă, fiu al unui fost spion KGB, a fost numit membru al Camerei Lorzilor în 2020, se presupune la intervenția premierului Boris Johnson, ceea ce acesta neagă, relatează Reuters.

Prim ministrul britanic este acum din nou sub presiuni politice uriașe, ca urmare a prieteniei sale cu Lebedev. Numirea oligarhului în Camera Lorzilor, în 2020, urmează să fie examinată minuțios, după ce Partidul Laburist a reușit să obțină publicarea informațiilor cu privire la aceasta, după un vot în Parlament.

Lebedev, care deține publicațiile Evening Standard și The Independent, a devenit membru pe viață al Camerei Lorzilor, în iulie 2020, dar a primit și titlul de Baron Lebedev de Hampton.

Boris Johnson, acuzat că a intervenit pentru ca un oligarh rus să primească titlul de Lord

În martie 2020, Comisia pentru numiri în Camera Lorzilor (HOLAC) i-a cerut lui Johnson să re-evalueze nominalizarea lui Lebedev, după ce serviciile de informații britanice au spus că numirea acestuia ar putea crea un risc de securitate, conform Sunday Times.

Johnson a discutat atunci cu oligarhul rus și a cerut asigurări din partea serviciilor de informații, iar acestea au fost suficiente pentru ca premierul să-și mențină decizia, a mai scris publicația britanică.

Lebedev, care spune că acuzațiile care i se aduc sunt „insinuări lipsite de substanță”, spune că este deschis publicării rapoartelor transmise de serviciile de informații către HOLAC.

„Deschiderea și transparența sunt piloni ai sistemului nostru democratic, așa că salut publicarea avizului de securitate furnizat HOLAC de către servicii”, a scris Lebedev pe Twitter.

Boris Johnson a negat, la începutul lunii, că a intervenit pentru a obține numirea lui Lebedev și a spus că acesta nu este „un agent al Rusiei”.

Marți, laburiștii au votat o moțiune prin care se cere ca documentele legate de numirea lui Lebedev, aflate la guvern, să fie făcute publice până în 28 aprilie.


///Scandal în Parlamentul Britanic. Mogul rus, fiu de spion KGB, numit în Camera Lorzilor///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Un asteroid de 260 de metri se apropie de Pământ în această săptămână

Un asteroid de 260 de metri se apropie de Pământ în această săptămână

Persoanele răcite sunt îndemnate „să stea acasă și să evite contactele”, în Anglia

Viața cu COVID: Persoanele răcite sunt îndemnate „să stea acasă și să evite contactele”, în Anglia