in

Scandal între Marea Britanie și Franța din cauza imigranților care traversează Canalul Mânecii în bărci mici

Marea Britanie și Franța se află în mijlocul unui scandal cu privire la modul în care imigranții ilegali traversează Canalul Mânecii în bărci mici.

Ministrul de Interne francez a acuzat Marea Britanie că a încălcat legislația maritimă și șantajează financiar Franța.

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a obținut consiliere juridică și a dat aprobarea formală pentru a întoarce bărcile mici care transportă imigranți peste Canalul Mânecii, potrivit ziarelor britanice.

Un oficial guvernamental, care a cerut să rămână anonim, a spus că ofițerii de la frontieră sunt instruiți să forțeze bărcile să se îndepărteze de apele britanice.

Scandal în Canalul Mânecii. Marina militară franceză escortează bărcile cu refugiați în apele teritoriale britanice

Anunțul a declanșat alarma în Franța, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, declarând că țara sa nu va accepta încălcarea dreptului maritim internațional de către Marea Britanie.

„Franța nu va accepta nicio practică care încalcă legislația maritimă, nici un șantaj financiar”, a scris Darmanin pe Twitter, la o zi după o întâlnire cu Patel.

La începutul acestei săptămâni, Patel a indicat că Marea Britanie ar putea stopa finanțarea de aproximativ 54 de milioane de lire sterline pe care s-a angajat să o acorde pentru oprirea trecerilor peste Canal.

Peste 14.100 de oameni au traversat Canalul Mânecii

Franța are politica de a nu intercepta sau întoarce înapoi bărcile de imigranți, cu excepția cazului în care aceștia solicită ajutor și, în schimb, îi însoțește în apele britanice.

Într-o scrisoare transmisă presei britanice, Darmanin a spus că forțarea bărcilor înapoi spre coasta franceză ar fi periculoasă și că „protejarea vieților umane pe mare are prioritate în fața considerațiilor de naționalitate, statut și politică a imigrației”.

Biroul primului ministru a spus că Marea Britanie „nu va încălca legislația maritimă” cu noile planuri. De asemenea, a respins pretențiile de șantaj, spunând că „am furnizat omologilor noștri francezi sume importante de bani și am convenit un alt acord bilateral susținut de milioane de lire sterline”.

Peste 14.100 de oameni au traversat Canalul Mânecii, către Marea Britanie, cu bărci mici, în acest an, potrivit Press Association, cu aproximativ 6.000 mai mult decât pe întregul an 2020.

Într-o singură zi, la sfârșitul lunii august, un număr record de 828 de persoane au trecut în Marea Britanie din Franța.

„Preluarea controlului” frontierei Marii Britanii a fost o parte esențială a campaniei de scoatere a țării din Uniunea Europeană în cadrul referendumului pentru Brexit din 2016.

Prim-ministrul Boris Johnson a lăudat-o pe Priti Patel că s-a ocupat de problemă „în cel mai bun mod posibil, adică să se asigure că imigranții nu părăsesc țărmurile franceze”.

Imigranții ar trebui „să înțeleagă că există un preț de plătit dacă vin în această țară într-un mod ilegal”, a spus Boris Johnson.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Traficanți de droguri din Manchester ascundeau cocaina în casa unor români. „Le-am cumpărat un televizor”

Emma Răducanu, în finala US Open, la doar 18 ani: „Nu îmi vine să cred. Este o nebunie”