in

Scandalul abordării pandemiei în Marea Britanie. „Oamenii au murit în circumstanțe oribile… Ministrul Sănătății este un MINCINOS”

Fostul consilier al premierului Boris Johnson, Dominic Cummings a dezvăluit azi, în fața parlamentarilor britanici, noi detalii despre ceea ce el consideră că a fost eșecul guvernului în cazul abordării pandemiei de coronavirus în Marea Britanie.

El a declarat că și cel mai competent om din lume ar fi avut „un coșmar” dacă ar fi fost prim-ministru în Marea Britanie la 1 martie 2020.

El spune că premierul Boris Johnson a fost „extrem de dezamăgit de sistem”.

Cummings a fost întrebat despre datele COVID privind cazurile și internările în spital. El a spus că guvernul cunoaște „toate numerele cheie aproximativ”, dar situația în Marea Britanie a fost mai rea decât au arătat graficele de modelare anterioare.

„COVID s-a răspândit mai repede și mai departe în ianuarie și februarie decât ne-am dat seama atunci”, a spus el.

Dominic Cummings spune că are dovezi care susțin afirmația sa că ministrul Sănătății, Matt Hancock, a mințit în mai multe rânduri.


Dezvăluiri ȘOCANTE despre premierul britanic. Credea că virusul este doar „o poveste de groază” și ceruse să fie infectat în direct la TV

El a spus că Hancock a susținut în vară că „toți cei care au avut nevoie de tratament au primit tratamentul necesar”.

Cummings a afirmat că miniștrilor li s-a spus „în mod explicit că oamenii nu au primit tratamentul de care aveau nevoie” și „oamenii au murit în circumstanțe oribile”.

El susține, de asemenea, că Hancock a spus că „totul a fost în regulă” cu echipamentele de protecție, la jumătatea lunii aprilie, dar de fapt era un „dezastru”  în toată țara.

Cummings a mai spus că ministrul Sănătății a dat vina pe cel de Finanțe, Rishi Sunak și pe directorul executiv al NHS, Sir Simon Stevens, pentru lipsa materialelor de protecție.

Fostul asistent șef al premierului a spus că i-a cerut secretarului de cabinet să investigheze cererea lui Hancock și a considerat că este „complet neadevărată”.

Secretarul a declarat atunci că „și-a pierdut încrederea” în „onestitatea” lui Hancock în cadrul ședințelor, a susținut Cummings.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

Dezvăluiri ȘOCANTE despre premierul britanic. Credea că virusul este doar „o poveste de groază” și ceruse să fie infectat în direct la TV

Acuzații grave la adresa lui Boris Johnson: „Au murit zeci de mii de oameni care nu trebuiau să moară”