in

Scene ȘOCANTE în India. Oamenii mor pe stradă, cadavre care cad din ambulanțele supra-încărcate

India a înregistrat 352.991 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Pe lângă numărul mare de infectări, țara asiatică înregistrează și un număr mare de decese – 2.812 în 24 de ore, cel mai mare de până acum.

Stocarea de oxigen și alte medicamente esențiale de către populație pune presiuni adiționale pe sistemul de sănătate, deja greu afectat de numărul imens de cazuri zilnice, arată Digi24.

Medicii indieni spun că pacienții în stare critică din spitale vor muri în număr mare dacă criza de oxigen continuă să se înrăutățească.

În ultima săptămână, numărul deceselor a crescut cu 89% și un total de 2.2 milioane de cazuri noi. Numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a depășit 17 milioane.

În acest context, oamenii au început să cumpere și să depoziteze oxigen și medicamente esențiale în propriile case, de frica infecției.

La nivel național, cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. Duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen. Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp, conform The Guardian.

Pandemia COVID-19: Peste 3 milioane de morți la nivel global. Un milion doar în ultimele 3 luni

Țările occidentale trimit asistență medicală în India, scrie și Daily Mail, în timp ce sistemul de sănătate al țării se prăbușește sub un al doilea val devastator de coronavirus.

Morgile au rămas fără brancarde, forțând lucrătorii medicali să folosească pături pentru transportul cadavrelor, iar rudele pacienților cu coronavirus rătăcesc pe străzile capitalei în căutarea unui spital cu paturi disponibile.

Pandemia COVID-19: Peste 3 milioane de morți la nivel global. Un milion doar în ultimele 3 luni

Copacii din parcurile din zonele cele mai afectate, inclusiv Delhi și Bengaluru, vor fi tăiați și folosiți pentru arderea corpurilor, deoarece crematoriile nu sunt în măsură să țină pasul cu cererea.

Scene infernale au loc pe străzile din capitala Indiei. Un cadavru cade dintr-o ambulanță supraîncărcată, un fiu și-a abandonat mama bolnavă de Covid pe stradă, iar lucrătorii din domeniul sănătății târsc un cadavru într-o foaie de cort.

Mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania și Statele Unite, s-au angajat să trimită ajutor medical urgent pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val care prăbușește sistemul de sănătate zdrențuit al Indiei.

Experții spun că cel de-al doilea val va atinge maximul în luna mai, ajungând la până la 500.000 de cazuri pe zi, ceea ce înseamnă că aproximativ 5.000 de persoane ar putea muri în fiecare zi.

Aproape toate paturile unităților de terapie intensivă utilizate pentru tratarea pacienților cu COVID, în trei dintre cele mai populate regiuni din India – Delhi, Mumbai și Ahmedabad – sunt pline, iar pacienții care nu mai au loc în spitale mor pe trotuare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Weekend de groază în Londra: Cinci înjunghiați. Un băiat de 14 ani și-a pierdut viața, atac cu toporul în Harrow

Londra. Scandal fără precedent: Un infractor sexual candidează la alegerile din mai