in

Școlile de stat din Anglia devin ”nesigure”: cel puțin 39 de clădiri au fost nevoite să se închidă

Școlile de stat din Anglia devin ”nesigure”: cel puțin 39 de clădiri au fost nevoite să se închidă parțial sau în totalitate în ultimii trei ani, deoarece una sau mai multe clădiri au fost considerate nesigure, a confirmat guvernul, citat de The Guardian.

În trei cazuri, îngrijorările legate de siguranța clădirilor au fost atât de mari încât a fost necesară închiderea permanentă a întregii școli, iar elevii au fost mutați în alte locații.

Cinci școli au avut una sau mai multe clădiri nesigure închise permanent, în timp ce miniștrii au confirmat că din 31 de școli afectate temporar, 23 de școli au suferit întreruperi din cauza închiderii complete a școlii, iar opt au fost închise parțial.

Citiți și: Creștere alarmantă a numărului de tineri care declară un handicap mintal în Anglia și Țara Galilor

Școlile de stat din Anglia devin ”nesigure”

Guvernul a declarat că închiderile din decembrie 2019 s-au datorat unei serii de motive, inclusiv preocupări structurale și probleme de stare generală, cum ar fi defecțiuni ale acoperișului și ale cazanelor.

“În cazul în care școlile s-au închis, elevii au fost mutați în spațiile existente disponibile în incinta școlii sau în spații de cazare alternative până când se va găsi o soluție pe termen lung.”


Detaliile, dezvăluite într-un răspuns scris către liberal-democrați, vor alimenta îngrijorarea tot mai mare cu privire la starea de degradare a parcului școlar din Anglia, subliniată de șapte sindicate din domeniul educației care au scris guvernului săptămâna trecută, precum și de Institutul Regal al Arhitecților Britanici, care a cerut, de asemenea, măsuri urgente.

”Școlile care se prăbușesc au devenit acum ceva obișnuit”

Departamentul pentru Educație (DfE) a recunoscut în raportul său anual din decembrie că “există un risc de prăbușire a unuia sau mai multor blocuri din unele școli care se află la sau se apropie de sfârșitul duratei lor de viață proiectate, iar integritatea structurală este afectată”. Oficialii au ridicat, de asemenea, nivelul de risc de prăbușire a clădirilor de la “critic” la “critic – foarte probabil”.

Nick Gibb, ministrul școlilor, a declarat în răspunsul său scris că autoritățile nu sunt obligate să raporteze Ministerului Educației închiderea școlilor din cauza clădirilor, ceea ce ridică posibilitatea închiderii altor școli din Anglia.

Deputatul Munira Wilson, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat pentru educație, a declarat “Fiecare școală care se închide este un alt semn concret al anilor de neglijență conservatoare față de școlile noastre și alte servicii publice.

“Aceste statistici șocante arată cum școlile care se prăbușesc au devenit acum ceva obișnuit. Guvernul a ignorat avertismentele propriilor săi oficiali care au arătat că unele clădiri școlare nu sunt sigure, ca să nu mai vorbim de cele care sunt adecvate scopului.”, a mai spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

saracia familiile britanice

Sărăcia din familiile britanice: la 40% nu le ajung banii până la sfârșitul lunii

Româncă angajată cu nume britanic

O româncă din Anglia a fost chemată la interviuri de angajare doar după ce a folosit un nume „englez” fals în CV