in

Scoțienii se pregătesc pentru referendumul privind independența. Când ar putea avea loc

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că dorește organizarea unui al doilea referendum asupra independenței cât mai curând posibil anul viitor, informează cotidianul The Times, citat de Reuters.

Liderul Partidului Național Scoțian a declarat ca anticipează organizarea votului „în prima parte” a noii sesiuni parlamentare, care va începe anul viitor.

„Scoția ar trebui sa aibă oportunitatea de a alege dacă să devină independentă mai degrabă în prima, decât in ultima parte a viitoarei sesiuni parlamentare”, a declarat premierul scoțian pentru postul ITV.

Scoția cere un nou referendum pentru independență. Cât de curând ar putea avea loc un astfel de vot

Cu prilejul unui referendum privind independența din 2014 scoțienii au votat in proporție de 55% pentru rămânerea in Regatul Unit. Sturgeon consideră că Brexitul a schimbat datele problemei, după ce Scoția a votat masiv în 2016 împotriva ieșirii din UE, decisă totuși la scară națională și devenită efectivă de la sfârșitul lui ianuarie 2020.

Potrivit unui sondaj Ipsos MORI dat publicității în octombrie, in cazul unui nou referendum, doar 42% dintre scoțieni s-ar opune declarării independenței.

Apelurile pentru o Scoție independentă revin și după modul criticat în care Londra și premierul Boris Johnson au gestionat pandemia de COVID-19.

În prezent, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei dea Nord include Anglia, Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

Regatul Unit a votat cu 52% la 48 % pentru a părăsi UE la referendumul din 2016: Anglia și Țara Galilor au votat pentru ieșirea din UE, dar Scoția și Irlanda de Nord au votat pentru a rămâne.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avertismentul lui Boris Johnson pentru britanici: „Va fi un nou lockdown de anul nou dacă nu respectați regulile”

Preoții și călugării din Arhiepiscopia Tomisului, obligați de ÎPS Teodosie să meargă la Peștera Sf. Andrei