in

Șeful OMS aruncă BOMBA: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”

Șeful OMS aruncă BOMBA: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”

Șeful OMS a lansat recent un avertisment înfricoșător la nivel mondial. Acesta spune că este o certitudine faptul că la un moment dat o să apară o nouă pandemie în lume, iar planeta nu este încă pregătită pentru așa ceva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a lansat un avertisment grav la adresa omenirii cu privire la faptul că „la un moment dat” ar putea apărea un nou virus la nivel mondial care să nu poată fi stăpânit.

Din acest motiv, face apel la consolidarea internațională a OMS.

„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur și simplu nu îl vom putea stăpâni”, a transmis directorul OMS în cadrul unei reuniuni a miniștrilor Sănătății și Finanțelor din G20.

De asemenea, Ghebreyesus mai cere comunității internaționale să învețe din pandemia actuală pentru a se pregăti pentru următoarea, potrivit Capital.

Este nevoie de finanțarea OMS

Astfel, acesta spune că lumea are nevoie de o Organizație Mondială a Sănătății consolidată, împuternicită și finanțată în mod durabil la nivel internațional. Practic, acesta cere un nou mecanism financiar pentru a asigura un răspuns rapid la pandemii și o mai bună organizare administrativă.


În acest scop, directorul OMS a cerut țărilor din G20 să sprijine înființarea unui Consiliu de finanțare a amenințărilor la adresa sănătății și semnarea unui acord internațional cu caracter juridic obligatoriu privind pregătirea și răspunsul la pandemii.

Criza sanitară cauzată de pandemia provocată de coronavirus se întinde la nivel internațional. Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății) întreaga omenire este încă „îngrozitor de nepregătită” pentru o criză actuală și nu are „nici capacitatea de a pune capăt pandemiei actuale în viitorul apropiat și nici de a o preveni pe următoarea”, transmitea Financial Times zilele trecute.

Varianta „Mu” a coronavirusului este monitorizată de OMS. Este prezentă și în Anglia

Aparent, consiliul care monitorizează gradul de pregătire la nivel global pentru criza sanitară (Global Preparedness Monitoring Board – GPMB) a emis un raport ale cărui concluzii au demonstrat că statele lumii nu sunt încă pregătite pentru o viitoare pandemie, în ciuda pierderilor umane la nivel global, ce numără aproape 5 milioane de oameni.

În ciuda progresele științifice de dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID, Elhadj As Sy, copreședintele consiliului, și-a declarat dezamăgirea cu privire la multiplele tragedii existente. Printre acestea se numără: cumpărarea masivă de vaccinuri de către statele dezvoltate economic, deficitul devastator de oxigen în statele în curs de dezvoltare, generația actuală privată de o educație de calitate, distrugerea economiilor fragile și a sistemelor de sănătate.

„Dacă nu schimbăm cursul lucrurilor, vom irosi o oportunitate rară și efemeră de a implementa schimbările necesare”, a adăugat Elhadj As Sy, copreședintele consiliului.


Șeful OMS aruncă BOMBA: „Va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Războiul pescuitului: Marea Britanie dă Franței un ultimatum de 48 de ore

Războiul pescuitului: Marea Britanie dă Franței un ultimatum de 48 de ore

Regina Elisabeta II, fotografiată în timp ce conducea mașina, în apropiere de Windsor

Regina Elisabeta II, fotografiată în timp ce conducea mașina, în apropiere de Windsor