in

Senatorul Viorel Badea confirmă ridicarea carantinei în România: „De azi nu va mai fi izolat nimeni”

Senatorul PNL de diaspora Viorel Badea a specificat pe pagina sa de Facebook că „Începând de astăzi (3 iulie – n. red.), Românii din Diaspora pot reveni acasă, indiferent de țara de domiciliu sau reședința, fără a mai fi supuși izolării sau carantinării.”

„Mi-a confirmat ministrul sănătății că nu va mai fi izolat nimeni. Se va ieși în scurt timp și cu o declarație în acest sens”, a specificat senatorul Badea în dialogul pe care l-a avut pe Facebook, cu români din diaspora.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravențiile și amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Avocatul Poporului a contestat și articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern. Decizia nu are efect imediat.

Anglia renunță la carantina obligatorie pentru cei care vin din mai multe țări din Europa

„Trebuie să existe o reglementare juridică la nivel de lege, în sensul identificării clare a persoanelor și situațiilor în care și față de care măsura carantinei (în oricare dintre formele acesteia: instituționalizată/internare, izolare) se poate lua, cine o poate lua, în ce condiții și pe ce perioadă, deoarece toate aceste situații presupun o limitare a unor drepturi fundamentale ale omului. Dispozițiile legale criticate, fără a stabili în concret garanții adecvate menite să asigure respectarea caracterului inviolabil al libertății persoanei, lasă unui organ administrativ, Ministrul Sănătății, posibilitatea să legifereze și să restrângă drepturi fundamentale, prin impunerea unor măsuri privative de libertate”, subliniază Avocatul Poporului.

Iată lista țărilor din ”ZONA VERDE”, în vigoare de marţi. Cine vine din aceste state nu stă în carantină
Reguli noi pentru diaspora. Cine intră în izolare la revenirea în România

Român căutat de poliție. A încercat să spargă un restaurant McDonalds în Coventry