in

Marea Britanie, persoanele vulnerabile se luptă să acceseze fondul de sprijin pentru gospodării. ”Sistem întortocheat și haotic”

Marea Britanie, persoanele vulnerabile se luptă să acceseze fondul de sprijin pentru gospodării. ”Sistem întortocheat și haotic”.

Persoanele vulnerabile se luptă să acceseze cupoanele de alimente și subvențiile în numerar introduse în cadrul unui program guvernamental pentru a ajuta la rezolvarea crizei legate de costul vieții.

Fondul de sprijinire a gospodăriilor (HSF), în valoare de 1 miliard de lire sterline, s-a confruntat cu probleme, consiliile fiind blocate în încercarea de a găsi metode de plată viabile pentru a-i ajuta pe cei care au mare nevoie de sprijin financiar.

Miniștrii au lansat HSF în toamna anului trecut, inițial cu 500 de milioane de lire sterline și au dat instrucțiuni consiliilor locale să distribuie banii între gospodăriile mai sărace pentru a le ajuta cu cheltuielile pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități. Ulterior, fondul a fost dublat în luna mai și prelungit până la sfârșitul lunii septembrie.

Nu am reușit să încasez acest voucher

David, în vârstă de 31 de ani, un asistent social din Liverpool, este unul dintre cei care au povestit pentru The Guardian despre experiența lor în ceea ce privește solicitarea micilor subvenții guvernamentale în numerar.

În februarie, David a primit un grant de 60 de lire sterline de la consiliul său pentru gaz și electricitate, sub forma unui voucher pe hârtie și a instrucțiunii de a-l răscumpăra la un magazin cu un PayPoint.


“Nu am reușit să încasez acest voucher, în ciuda faptului că am vizitat peste 10 magazine locale înregistrate la PayPoint, toate fiind magazine independente”, a declarat el. “Mi s-a spus să mă întorc mai târziu, că managerul trebuie să autorizeze acest lucru, că “sistemul” nu funcționa, am primit o mare varietate de scuze.

Sistem întortocheat și haotic

Nicola, care locuiește în districtul Westminster și beneficiază de credit universal din cauza unei boli cronice, a accesat cu succes ea însăși două subvenții HSF în valoare de 150 de lire sterline fiecare și a ajutat diverse alte persoane din circumscripția sa locală din Westminster nord să navigheze prin ceea ce pare a fi un proces kafkian de solicitare și răscumpărare pe care l-a descris ca fiind “un coșmar”.

“Guvernul a venit cu acest sistem întortocheat și haotic, dând banii autorităților locale, care mănâncă din fond, apoi diseminează individual banii în diferite moduri, după cum consideră necesar. Este o loterie totală a codurilor poștale”, a spus ea.

Cine e de vină?

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Muncă și Pensii a refuzat să comenteze cu privire la voucherele pentru fondul de sprijin pentru gospodărie și a făcut referire la autoritățile locale “care sunt responsabile pentru distribuirea HSF în zona lor locală”.

Cllr David Boothroyd, membru al cabinetului pentru finanțe și reforma consiliului municipal Westminster, a declarat că aproape 2.000 de gospodării locale au fost ajutate cu aceste vouchere de la lansarea programului.

“La fel ca în cazul oricărei scheme în care a existat o cerere copleșitoare, a fost ridicat un număr mic de probleme. În cele mai multe cazuri, acestea au fost rezolvate, iar noi lucrăm îndeaproape cu CAB pentru a le extinde serviciile”, a adăugat el.

“Nu avem cunoștință de nicio plângere cu privire la personalul Sainsbury’s, dar am fi bucuroși să investigăm.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fermierii englezi vor fi plătiți cu până la 100.000 de lire sterline pentru a renunța a activitate

copil caldura uk

Marea Britanie, școlile vor trimite copiii acasă mai devreme în timpul valului de căldură. ”Sălile vor fi insuportabil de fierbinți”