in

Situație alarmantă în școlile din Anglia, copiii nu-și permit masa de prânz. ”Carnea de vită sau pui dispare din meniuri”

Situație alarmantă în școlile din Anglia, copiii nu-și permit masa de prânz. ”Carnea de vită sau pui dispare din meniuri”.

Potrivit The Guardian, furnizorii de servicii de catering din școli avertizează că tot mai mulți copii suferă din cauza crizei costului vieții, mulți dintre ei raportând o scădere abruptă a numărului de elevi care pot plăti masa la școală, pe fondul creșterii costurilor și a penuriei de alimente.

Un sondaj realizat de Laca, organizația profesională a furnizorilor de servicii de catering în școli, a arătat că și carnea de vită sau de pui dispar din meniurile de prânzuri școlare din cauza creșterii prețurilor, multe companii raportând că până și alimentele de bază, cum ar fi cartofii și pastele, sunt din ce în ce mai scumpe și mai greu de găsit.

Plata pentru costul vieții: mii de oameni din Marea Britanie vor primi 200 lire sterline direct în contul bancar în această săptămână

Situație alarmantă în școlile din Anglia

Jacquie Blake, președintele național al Laca, a declarat că rezultatele sunt alarmante pentru factorii de decizie politică, în condițiile în care finanțarea guvernamentală pentru mesele gratuite în școli (FSM) este inadecvată în fața creșterii prețurilor.

“Mulți furnizori de servicii de catering din școli sunt la limita de rupere. Fără o finanțare adecvată pentru mesele școlare, cei mai vulnerabili copii vor pierde ceea ce, în unele cazuri, este singura lor masă caldă din zi”, a declarat Blake.


“Restaurantele se străduiesc să ofere mese calde și nutritive în școli, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil și este posibil să se înrăutățească în lunile următoare. Prea mulți copii se află deja în dificultate – familiile lor nu își pot permite o masă școlară plătită, dar nu sunt eligibili pentru mese școlare gratuite.”

Sondajul a constatat că mai mult de jumătate dintre furnizorii de servicii de catering au raportat o scădere a cererii de prânzuri școlare, în ciuda faptului că au înregistrat, de asemenea, o creștere bruscă a numărului celor care primesc mese școlare gratuite.

Blake a declarat că furnizorii de servicii de catering au susținut extinderea eligibilității pentru FSM în Anglia. Strategia națională de alimentație comandată de guvern a recomandat recent ca FSM să fie extinsă pentru a include copiii ale căror familii câștigă mai puțin de 20.000 de lire sterline pe an.

Doar cei din familiile care primesc credit universal și câștigă mai puțin de 7.400 de lire sterline pe an după impozitare sunt eligibili în acest moment. În rândul elevilor din școlile de stat din Anglia, 22,5% primesc acum FSM, față de 20,8% anul trecut.

Carnea de vită a dispărut din meniuri din cauza costurilor, puiul fiind înlocuit cu curcanul

Departamentul pentru Educație (DfE) a declarat: “Acest guvern a extins accesul la mesele școlare gratuite mai mult decât oricare altul în ultimele decenii. De asemenea, vom continua să ținem sub observație eligibilitatea și să lucrăm la nivelul întregului guvern pentru a aborda costurile în creștere.”

Cele 168 de companii intervievate de Laca în Anglia și Țara Galilor – care furnizează prânzuri școlare pentru mai mult de 1 milion de elevi – au declarat că carnea de vită a dispărut din meniuri din cauza costurilor, puiul fiind înlocuit cu curcanul, deoarece era mai ieftin. Potrivit Laca, un sondaj realizat în rândul furnizorilor de servicii de catering din Scoția a constatat “preocupări similare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4]

Plata pentru costul vieții

Plata pentru costul vieții: mii de oameni din Marea Britanie vor primi 200 lire sterline direct în contul bancar în această săptămână

boris johnson demisie

Criză politică majoră în Marea Britanie. Cabinetul lui Boris Johnson, tot mai slăbit. Un al treilea ministru și-a dat demisia