in

ȘOC la un dineu politic în Anglia. Momentul în care un ministru conservator strânge de gât o protestatară

Poliția a început o investigație privind un incident care a avut loc joi noaptea, 20 iunie, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini care îl un parlamentar conservator și ministru de stat cum o aruncă pe o femeie într-un perete și o ia cu mâinile de gât.

Femeia era o activistă Greenpeace care protestase la dineul politic al conservatorilor cu privire la schimbările de mediu, scrie The Guardian.


Mark Field, care este și ministru de stat în Ministerul Afacerilor Externe britanic, și-a cerut scuze femeii și a spus că se va adresa guvernului cu privire la incident. Mai târziu, el a fost suspendat din funcție. Field a mai spus că a acționat instinctiv, crezând că femeia este înarmată.

Înregistrarea video a arătat un incident care a avut loc în timp ce zeci de activiști Greenpeace atrăgeau atenția asupra crizei climatice, în timp ce ministrul de Finanțe, Philip Hammond, se pregătea rostească un discurs în Londra.

Activiștii, îmbrăcați în roșu, purtând eșarfe pe care scria „urgență climatică”, au încercat să citească un mesaj peste discursul ministrului.

Într-un acces de furie, Field a apucat-o pe una dintre activiste de gât și a împins-o într-un stâlp. Apoi, ținând-o de gât, a scos-o afară din sală.

„Am fost șocați de înregistrarea cu parlamentar ales și a ministru care a atacat unul dintre protestatarii noștri pașnici, la Casa Mansion, în această seară”, a transmis Greenpeace UK.Circula cu un autoturism căutat de autoritățile din UK, un român s-a ales cu dosar penal

Spitalele regionale ale guvernului PSD, mai scumpe ca cele din Marea Britanie