in

Șocant! Un voluntar din UK s-a îmbolnăvit după ce a fost vaccinat anti-COVID-19. „Nu mai puteam să mă mișc”

Un voluntar din Marea Britanie căruia i-a fost administrat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a explicat că a avut febră, frisoane și dureri de cap, la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-Covid, relatează Daily Mail.

„M-am trezit cam la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a povestit britanicul.

În primele două zile, bărbatul – care a preferat să rămână anonim – a avut dureri de cap puternice și frisoane.

El a mai spus că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

Voluntarul a mai spus că trebuia să mai primească o doză a vaccinului luni, însă a primit un email în care i s-a transmis că programarea a fost anulată.

„Deoarece a fost identificată o boală la un voluntar, care ar putea fi legată de vaccin, amânăm testele până când avem mai multe informații. Îmbolnăvirile apar în timpul studiilor cu un număr mare de oameni (18.000 de voluntari din întreaga lume) și, prin urmare, trebuie să analizăm cu atenție fiecare îmbolnăvire pentru a evalua diagnosticul și pentru a vedea dacă există o explicație evidentă”, se arată în mesajul primit de bărbat.


Coronavirus: Cercetările pentru vaccinul de la Universitatea Oxford, ÎNTRERUPTE. Un participant s-a îmbolnăvit

Voluntarul a mai povestit că a decis să se ofere voluntar pentru testarea vaccinului pentru că își dorea să se protejeze de Covid-19, în condițiile în care toți din jurul său începuseră să se îmbolnăvească.

Compania AstraZeneca a anunțat marți, 8 septembrie, că a oprit testele din faza finală pentru vaccinul împotriva Covid-19, din cauza unei “boli apărute în mod inexplicabil” la un participant la studiu din Marea Britanie.

William Haseltine, om de știință, a declarat: „Ştirea că ar putea fi o reacţie adversă serioasă, care a oprit testele clinice pentru unul dintre cele mai promiţătoare vaccinuri, unul despre care am auzit atâtea, ne arată de ce trebuie să avem mare grijă cu vaccinurile. Nu sunt jucării.”

Și Romania așteaptă acest vaccin, relatează ProTv. Astra Zeneca a fost primul dintre cei șase producători cu care a Uniunea Europeană a încheiat acorduri pentru seruri anti-Covid, ce urmează să fie distribuite țărilor membre.

Cele 9 companii biofarmaceutice, care dezvoltă mai bine de 70 de vaccinuri diferite, speră că angajamentul comun pe care l-au luat, privind respectarea standardelor ştiinţifice şi etice, va contribui la creşterea încrederii publicului într-un ser anti-Covid, oricare ar fi acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Liniștea dinaintea furtunii? Economia Regatului Unit a crescut cu 6,6% în iulie, dar „vine o toamnă dură”

Liniștea dinaintea furtunii? Economia Regatului Unit a crescut cu 6,6% în iulie, dar „vine o toamnă dură”

Situație critică la Birmingham, întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise începând de marți, 15 septembrie