in

Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați cu 1.000 lire sterline pentru că nu au făcut un lucru simplu

Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați. Cifrele de la DVLA arată că 926.000 de șoferi nu și-au reînnoit permisul de conducere cu foto la timp anul trecut. Se crede că majoritatea ar fi continuat să conducă, încălcând astfel legea, scrie mirror.co.uk.

Un număr impresionant de circa 926.00 de persoane cu drept de conducere în Marea Britanie aveau la 3 septembrie anul trecut permise cu fotografie care nu mai erau valabile în cele 12 luni care au precedat sfârșitul lunii august, arată cifrele DVLA.

Doar un mic procent dintre aceștia este posibil să fi încetat să mai conducă ca urmare, ceea ce înseamnă că restul ar putea fi amendați.

Citiți și: Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?

Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați

Aproximativ 2,5 milioane de șoferi și-au reînnoit anul trecut fotocardul după ce acesta a expirat sau în termen de 56 de zile de la data de expirare, arată datele furnizate către PA Media. Dacă ați trecut examenul de conducere, aveți dreptul să conduceți până la vârsta de 70 de ani, după care trebuie să vă reînnoiți permisul la fiecare trei ani pentru a rămâne pe șosea. Pentru a afla data de expirare a permisului, uitați-vă la secțiunea 4b de pe card.

Nerespectarea obligației de a returna un permis expirat la DVLA constituie o infracțiune în conformitate cu Road Traffic Act 1988 și poate fi pedepsită cu o amendă de până la 1.000 de lire sterline. Reînnoirea cu întârziere nu duce la aplicarea unei amenzi.

În cazul în care un permis expiră în timp ce DVLA procesează o cerere de reînnoire, puteți continua să conduceți atât timp cât îndepliniți criteriile, cum ar fi respectarea regulilor permisului anterior. După predare, o persoană care conduce fără a-și reînnoi permisul ar putea fi urmărită penal pentru conducere în alt mod decât cel prevăzut de permis.

Philip Gomm de la Fundația RAC a declarat: “Există motive întemeiate pentru a menține permisele la zi, dincolo de cerința legală de bază”

“Acestea sunt, de asemenea, o formă de identificare larg acceptată și cu siguranță vor fi solicitate dacă veți fi oprit vreodată de poliție. Reînnoirea oferă, de asemenea, o oportunitate pentru ca oamenii să evalueze dacă sunt încă apți pentru a conduce, și credem că există un argument pentru a lega un test de vedere obligatoriu de acest proces pentru a ne asigura că toți rămânem în siguranță pe șosea, deși guvernul ar trebui să contribuie la menținerea costurilor cât mai scăzute posibil pentru conducătorii auto”.

“Atunci când reînnoiți permisul, aveți grijă la site-urile web private care se oferă să vă ajute la depunerea cererii, dar care percep o taxă suplimentară pentru acest lucru.”

O purtătoare de cuvânt a DVLA a declarat: “Încurajăm clienții să folosească GOV.UK, deoarece aplicarea online este cea mai rapidă și mai ieftină modalitate de a-și reînnoi permisul de conducere cu fotocard.

“Dacă nu mai conduceți deloc, ar trebui să informați DVLA și să returnați permisul, mai degrabă decât să îl păstrați ca pe o formă de identitate cu fotografie depășită.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Cumpărături Crăciun nivel record

Pe ce au cheltuit britanicii în luna decembrie, cumpărături de Crăciun la un nivel record de 12,8 miliarde de lire sterline

Situație critică secțiile urgențe UK

Situație critică în secțiile de urgențe din UK: până la 500 de decese pe săptămână din cauza îngrijirii neadecvate