in

Șoferii din Marea Britanie au intrat în panică. Cozi interminabile la unele benzinării

Mulți dintre șoferii din Marea Britanie au intrat în panică și au început să formeze cozi imense în unele orașe pe fondul unei crize a combustibilului care se prefigurează în viitorul apropiat.

Pe de altă parte, Guvernul încearcă să prevină o nouă situație de panică, în timp ce unele stații de combustibil sunt forțate să se închidă din cauza crizei distribuției.

Miniștrii iau în calcul inclusiv intervenția armatei pentru transportul de mărfuri ca o soluție temporară pentru problemele lanțului de aprovizionare ce afectează economia.

Deși guvernul insistă asupra faptului că Marea Britanie nu trece printr-o lipsă de combustibil, lipsa șoferilor duce la noi probleme, scrie Metro.

Șoferii sunt sfătuiți să nu alimenteze mai mult de un sfert de rezervor, iar prețurile le benzină și motorină au crescut cu 10 pence.

Gordon Balmer, director executiv la Petrol Retailers Association, i-a îndemnat pe proprietarii de mașini să nu rămână „pe roșu” din cauză că cea mai apropiată stație de benzină ar putea fi obligată să se închidă.

British Petroleum și Esso au anunțat că au fost forțați să închidă unele puncte de vânzare cu efect imediat, deoarece nu pot transporta combustibil prin țară.

O nouă criză amenință Marea Britanie. Benzinăriile raționalizează combustibilul

Benzinăriile din supermarketurile Tesco sunt printre cele închise în această dimineață, iar în unele stații se formează cozi lungi.

BP a declarat că abilitatea companiei de a transporta combustibil de la rafinării la rețeaua sa de benzinării se clatină.

ExxonMobil, care deține Esso, a confirmat, de asemenea, că „un număr mic de stații de vânzare cu amănuntul de la Tesco Alliance sunt afectate”.

Criza șoferilor poate fi rezolvată cu ajutorul armatei

Întrebat despre potențialul de a cere ajutor militar, ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat pentru BBC: „Iau în considerare toate posibilitățile, toate modalitățile de a face acest lucru. În ceea ce privește cum ar fi situația dacă ar interveni armata, evident, dacă există, dacă asta ajută de fapt, o vom aduce”.

Guvernul a respins anterior apelurile din interiorul industriei de a relaxa regulile vizelor pentru șoferii de camioane, pentru a atrage lucrători străini ca modalitate de a compensa deficitul.

Shapps a spus că nu va exclude definitiv o întoarcere a regulilor, dar a spus că încercarea de a „reduce” problema „cu șoferi europeni mai ieftini” nu va rezolva situația pe termen lung.

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus: „Nu există lipsă de combustibil în Marea Britanie și oamenii ar trebui să continue să cumpere combustibil ca și până acum”.


…Șoferii din Marea Britanie au intrat în panică. Cozi interminabile la unele benzinării…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 32 In medie: 3.2]

aeroporturile din marea britanie

Haos în aeroporturile din Marea Britanie. Sistemul pentru pașapoartele biometrice a picat

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit

Guvernul britanic schimbă legislația BREXIT. Va acorda vize șoferilor de camion din afara Regatului Unit