in

Șomajul s-ar putea dubla în Marea Britanie. Se așteaptă 3 milioane de șomeri după ce guvernul va întrerupe ajutoarele

Economia britanică ar putea avea nevoie de cinci ani pentru a-și reveni la nivelul de dinainte de pandemie, în timp ce șomajul va ajunge la cote alarmante, avertizează economiști de prestigiu.

Experții ai patru mari firme de consultanță au spus că se așteaptă ca produsul intern brut (PIB) să rămână, până în 2024, sub nivelul la care a fost în 2019, ceea ce însemnă că nu va exista o recuperare rapidă.

Există niveluri mari de „prudență pentru consumatori” după ce companiile de retail și-au reluat vânzările.

Deși se consideră că recesiunea s-a încheiat deja, profunzimea crizei economice din primăvară înseamnă că Marea Britanie va avea nevoie de timp semnificativ pentru a se recupera.

Banca Angliei: Economia britanică nu se va recupera total după criză. Se așteaptă o creștere a șomajului la sfârșitul anului și un nou dezechilibru economic

Economiștii avertizează că cei fără locuri de muncă din Marea Britanie ar putea depăși cifra de 3 milioane atunci când schema de ajutor a guvernului va fi eliminată, în toamnă, iar rata șomajului va sări de la 5,1% la 9%.


Experții consideră că PIB-ul se va contracta cu 11,5% în acest an, cu mult mai rău decât cele 8 procente care erau prevăzute în urmă cu doar o lună. Creșterea din 2021 este prevăzută la nu mai mult de 6,5%, scrie Daily Mail.

Cheltuielile consumatorilor vor scădea cu 11,6%, în cursul anului 2020, înainte de a crește cu 6,6% în 2021, este o altă previziune.

Germania: Șomajul a crescut în iunie mai puțin decât se estima, dar piaţa forţei de muncă rămâne sub presiune

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Ce marfă de contrabandă mai transportă românii în Marea Britanie… Țigări și bere confiscate în Germania

Șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, pericol public pe șoselele din România. Un deputat PNL trage semnalul de alarmă