in

Sondaj socant: electorii laburisti doresc imigratie zeroMilioane de electori i-au părăsit pe laburisti din cauza imigraţiei, arată un studiu YouGov publicat recent, legat de cauzele pentru care laburistii au pierdut în 13 ani aproape 5 milioane de susţinători.

In cadrul sondajului YouGov publicat de revista Prospect au fost intervievaţi mii de “dezertori” laburisti.

In 1997, aproape 13,5 milioane au votat cu laburistii, dar numărul acestora a scăzut până la alegeri e din 2010 la 8,6 milioane. Nu numai imigraţia, ci si alţi factori, precum lipsa de popularitate a lui Gordon Brown si declinul economic al Marii Britanii au afectat de asemenea performantele partidului.

Dar este clar că politica imigraţiei a fost un element important în evaluarea făcută partidului. 7.8% dintre alegătorii care i-au părăsit pe laburisti de-a lungul celor 13 ani cât acestia au fost la guvemare ar vrea ca imigratia netă să fie redusă la zero, după cum arată un ultim sondaj.

Această politică înseamnă ca imigrantii să fie admisi doar pentru a-i înlocui pe cei care au plecat din ţară – conform regulii unul vine, unul pleacă.

Dintre acei alegători care au rămas fideli partidului, aproape 67% doresc de asemenea ca numărul imigranţilor să tie redus dramatic.

Datele sondajului YouGov arată de asemenea aproape 59% dintre fostii alegători ai laburistilor doresc ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. 41% dintre loialisti, care au rămas cu partidul, doresc de asemenea ca Regatul Unit să taie legăturile cu Bruxelles-ul.

Sir Andrew Green, presedintele grupului de analiză Migrationwaţch, a declarati: “Aceasta este o cercetare uimitoare care va afecta politicile de imigraţie ale laburistilor. Confirmă în mod evident puternicul sentimentul public tot mai mare că imigratia trebuie controlată. Să vedem dacă laburistii au curajul de a se angaja ei Însisi să reducă clar imigraţia sau dacă vor continua să ignore această chestiune care este crucială pentru viitorul societăţii noastre”.

In discursul din cadrul Congresului laburist de luna. trecută, Ed Miliband a precizat că au sosit prea mulţi necalificaţi si a subliniat că isi doreste sa reducă imigratia. Intre 1997 si 2010 numărul celor născuţi în străinătate care locuiesc în Regatul Unit a crescut cu trei milioane. Anul trecut, imigraţia netă s-a situat undeva la 216.000, în scădere de la 252.000 cât era în 2010.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ovidiu Burduşa, proprietar de hotel la Roma: “Criza a fost un noroc pentru mine”

Chef Loredan vă recomandă Pâine ca la mama acasă