in

Stați în străinătate și nu v-ați recenzat? Lămuriri despre existența unor sancțiuni contravenționale – interpelare în Parlament

Stați în străinătate și nu v-ați recenzat? Lămuriri despre existența unor sancțiuni contravenționale – interpelare în Parlament.

Deputatul PNL de diaspora, Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN, a depus o interpelare la Parlamentul României prin care cere clarificarea unor aspecte importante despre recenzarea cetățenilor români din diaspora.

Procesul de recenzare s-a încheiat în săptămâna trecută, dar multe lucruri au rămas încă neclare. ”Sunt efectuate ultimele culegeri de date în centrele de recenzare și luând în considerare existența posibilității aplicării de sancțiuni contravenționale pentru cetățenii români care nu au fost recenzați, vă solicit informații”, scrie deputatul Făgărășian în interpelarea adresată lui Tudorel ANDREI, președintele Institutului Național de Statistică.

Stați în străinătate și nu v-ați recenzat?

Iată conținutul integral al interpelării

Obiectul întrebării: Precizări cu privire la procesul de recenzare a cetățenilor români din afara frontierelor țării

Stimate domnule președinte,

În primul rând, vă felicit pentru curajul de a vă asuma realizarea unui proces atât de complex precum cel de recenzare a populației României.

În acest sens, chiar dacă nu deținem încă date precise cu privire la numărul românilor stabiliți temporar sau definitiv în afara frontierelor țării, unele evaluări avansează cifre și de peste 4,5 milioane de cetățeni români care trăiesc și muncesc în alte state ale lumii.

Având în vedere faptul că procesul de autorecenzare electronică s-a încheiat și că recensământul se apropie de finalizare, fiind efectuate ultimele culegeri de date în centrele de recenzare și luând în considerare existența posibilității aplicării de sancțiuni contravenționale pentru cetățenii români care nu au fost recenzați, vă solicit, domnule președinte, următoarele informații:

  • Ce demersuri trebuie să facă românii din afara frontierelor țării care au dublă cetățenie? Riscă sancțiuni contravenționale în cazul nerecenzării?
  • Ce demersuri trebuie să facă românii din afara frontierelor țării care, în perioada derulării recensământului, nu s-au autorecenzat și nici nu au intrat pe teritoriul României? Riscă aceștia sancțiuni contravenționale?
  • Ce soluții avansați pentru asigurarea succesului procesului de recenzare, inclusiv prin culegerea de date despre românii aflați temporar sau pe termen lung în afara frontierelor țării?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu deosebită apreciere,

Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.8]

implat dentar intr-o singura zi

Dantura complet refăcută într-o singură zi? Este posibil așa ceva? Cât costă un implant dentar total?

incendii londra

Londra, valul de căldură a dus la cea mai aglomerată zi a pompierilor de la Al Doilea Război Mondial