in

Statuile Reginei Elisabeta II și cea a Reginei Victoria au fost vandalizate. Protestatarii le-au legat cu funii și le-au dărâmat

Protestatari din Canada au vandalizat și dărâmat statui ale Reginei Marii Britanii, Elisabeta II, dar și pe cele ale Reginei Victoria și a căpitanului James Cook.

Oamenii sunt furioși pentru moartea a aproape 1.000 de copii indigeni găsiți îngropați în morminte comune, în urmă cu puțin timp.

Statuile au fost răsturnate, profanate și deteriorate de mulțimea violentă, în timpul protestelor din Canada, în ziua care comemorează trecutul colonial al țării.

În scene care amintesc de protestele BLM din Marea Britanie de anul trecut, sculpturile de bronz ale actualului monarh britanic și ale străbunicii ei au fost acoperite cu vopsea roșie, scrie Daily Mail.

Regina Marii Britanii, ultima „victimă” a militanților BLM. Ce s-a întâmplat cu portretul suveranei de la Universitatea Oxford

Protestatarii conduși de membrii grupului „Idle No More” care militează pentru anularea Zilei Canadei, au legat frânghii de gâtul statuilor și le-au pus la pământ, scandând „nu genocidului” și „dați-le jos!”.


Între secolul al XVIII-lea și anii 1970, 150.000 de copii indigeni canadieni au fost obligați să se convertească la creștinism și nu li s-a permis să vorbească limbile lor materne, după ce au fost trimiși la școli catolice. Mulți au fost bătuți și abuzați verbal și se crede că până la 6.000 au murit.

Cel puțin zece biserici au fost, de asemenea, profanate noaptea trecută.

Protestatarii își îndreaptă furia către monumentele reginelor britanice, chiar dacă țara este stat independent în 1867, păstrându-și legătura cu Familia Regală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
România pe LISTA VERDE a Marii Britanii la următoarea revizuire

Noua statuie a Prințesei Diana, desființată de critici: „O prostie fără spirit”. „O bucată de kitsch cu tentă sovietică”