in

Steagul curcubeu LGBT, interzis de UEFA la Euro 2020. Cum s-a ajuns la această decizie controversată…

UEFA a respins o cerere de iluminare a stadionului Euro 2020 din München în steagul curcubeu LGBT pentru meciul Germania – Ungaria, deoarece consideră că gestul ar avea un „context politic”.

Organismul de conducere al fotbalului european a declarat că a primit cererea de la primarul orașului german, Dieter Reiter, luni, 21 iunie.

UEFA a menționat că motivul primarului pentru cerere a fost un răspuns la legislația adoptată în Ungaria care interzice persoanelor gay să apară în materialele sau programele educaționale școlare pentru cei sub 18 ani.

Pe această bază, UEFA a spus că nu poate accepta cererea și a propus date alternative pentru ca Allianz Arena să fie iluminată în culori curcubeu, scrie The Independent.

Primii tați gay din Anglia au divorțat. Unul dintre ei s-a îndrăgostit de iubitul fiicei

„Rasismul, homofobia, sexismul și toate formele de discriminare sunt o pată pentru societățile noastre – și reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă astăzi sportul”, se arată într-o declarație.


„Comportamentul discriminatoriu a afectat ambele meciuri și, în afara stadioanelor, discursul online despre sportul pe care îl iubim. Cu toate acestea, UEFA, prin statutele sale, este o organizație neutră din punct de vedere politic și religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri specifice – un mesaj care vizează o decizie luată de parlamentul național ungar – UEFA trebuie să respingă această cerere”, se menționează în răspunsul forului european.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Anglia: Scutirea de carantină pentru cei vaccinați, pe masa guvernului. Ce declară ministrul Sănătății cu privire la acest lucru… „Este important să vă vaccinați…”

Italia cere mutarea finalei Euro 2020 de pe Wembley la Roma. Premierul Italiei: „Londra nu e sigură…”