in

Studenții europeni părăsesc universitățile britanice. Ce taxe de școlarizare trebuie să plătești pentru a studia în Regatul Unit

Studenții europeni părăsesc universitățile britanice

Noile cerințe pentru studenții europeni care doresc să urmeze studiile în Marea Britanie fac ca țara să piardă talentele valoroase.

Acest lucru se datorează în mare parte taxelor mari pentru studenții care nu sunt din Regatul Unit și a costului de școlarizare crescut.

Potrivit Ministerului de Interne britanic, numărul studenților din UE care aleg să călătorească în Marea Britanie pentru studii este în scădere dramatică.

Spre exemplu, scrie studyinternational.com, numărul vizelor acordate studenților din Polonia și România au scăzut sub 700, în 2021. Statisticile UCAS arată în mod similar că doar aproximativ 1.100 de studenți din cele două țări erau înscriși la universitățile din Marea Britanie în 2021, comparativ cu aproape 6.000, în 2020.

Anterior, studenții polonezi și români reprezentau două dintre cele mai populare zece țări din UE care alegeau universitățile din Marea Britanie. Agenția de Statistică a Învățământului Superior notează că, în perioada 2019-20, erau peste 8.500 de studenți din Polonia și România.

Marea Britanie: Scădere masivă a numărului de studenți UE care se înscriu la universitățile britanice

Vizele eliberate studenților din alte țări din Europa de Est și Centrală au fost la fel de limitate. Doar 214 au fost acordate studenților din Ungaria, 185 din Bulgaria și 177 din Cehia.


Cu toate acestea, studenții din țările vest-europene par să fie încă dornici să frecventeze universitățile din Marea Britanie. Astfel, aproape 10.000 de vize au fost aprobate pentru cei din Franța, Germania și Spania.

Majoritatea datelor sugerează că studenții din UE se îndepărtează de universitățile din Marea Britanie după ce guvernul a introdus noi restricții, ca urmare a Brexit-ului. Acestea includ vize de studii pentru studenți, taxe mai mari și ridicarea accesului la împrumuturi garantate de guvern.

Datele UCAS sugeraseră o reducere cu aproximativ 70% a cererilor de licență venite din unele țări din Europa de Est, în ciclul de admitere 2021.

Înainte de Brexit, studenții din UE se bucurau de libertatea de mișcare pentru a studia, a lucra și a trăi în Regatul Unit. Acum, aceștia sunt plasați în aceeași categorie cu studenții internaționali – și, prin aceasta, se confruntă cu costuri mult mai mari dacă doresc să-și continue studiile în Regatul Unit.

Taxa pentru viză costă 348 de lire sterline, studenții fiind nevoiți să plătească încă 475 de lire sterline dacă doresc să-și prelungească viza în Regatul Unit.

În plus, toți studenții internaționali trebuie să plătească suprataxa de sănătate a parte a cererii de viză. În general, majoritatea trebuie să plătească aproximativ 470 de lire sterline pe an.

De asemenea, taxele de școlarizare pentru studenții UE sunt de cel puțin două până la trei ori mai mari decât cele plătite de rezidenții din Regatul Unit.

Studiile universitare costă acum aproximativ 26.000 de lire sterline pe an sau chiar mai mult, pentru studenții UE, iar bursele sunt limitate la maximum 5.000 de lire.


…Studenții europeni părăsesc universitățile britanice. Ce taxe de școlarizare trebuie să plătești pentru a studia în Regatul Unit…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Român de 16 ani din Londra, ucis cu sânge rece de un alt adolescent. „Un atac planificat, victima nu bănuia nimic”

Român de 16 ani din Londra, ucis cu sânge rece de un alt adolescent. „Un atac planificat, victima nu bănuia nimic”

Părintele Sorin Grecu din East Ham, „demolatorul lui Lenin”, a plecat în Veșnicie

Părintele Sorin Grecu, mort din cauza COVID-19 la 61 de ani. Era internat în spital din decembrie: „A pierdut lupta cu acest blestemat virus”