Menu
in

Marea Britanie: Guvernul ar putea acorda sume de bani pentru ajutorarea familiilor care nu își pot plăti facturile la utilități

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak ia în considerare să ofere sume unice de bani gospodăriilor care au greutăți în a plăti facturile la utilități.

Datele oficiale din această săptămână au arătat că salariile nu reușesc să țină pasul cu creșterea inflației, care este acum la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani.

Gospodăriile se confruntă cu o serie de presiuni asupra creșterilor de prețuri anunțate în aprilie, când facturile la combustibil ar putea fi mai mari cu peste 50%, scrie Metro.

Guvernul este presat să ajute populația, pe fondul temerilor că mulți oameni aleg între a-și încălzi casele și a cumpăra alimente, în această iarnă.

Potrivit The Sun, ministerul de Finanțe ar trebui să ofere o plată unică în numerar celor mai sărace gospodării.

Aceasta ar putea fi o soluție mai bună decât reducerea TVA la facturile la energie, despre care ministrul de Finanțe este îngrijorat că ar acorda facilități financiare gospodăriilor mai bogate care nu au nevoie de ajutor.

Economistul șef al Fundației Social Market, dr. Aveek Bhattacharya, susține că o plată unică în numerar de până la 500 de lire sterline ar fi cel mai bun răspuns la criza costului vieții.

Fundația a recomandat ca gospodăriile unde niciun membru nu câștigă mai mult decât minimul pe economie să primească 300 de lire sterline, în timp ce familiile care beneficiază de beneficii de la stat ar trebui să primească încă 200 de lire sterline.

Prețul gazelor crește din nou în Marea Britanie. Facturile, cu sute de lire mai mari

Guvernul a anunțat că va analiza o serie de potențiale soluții înainte de revizuirea plafonului prețului energiei, în aprilie.

Ideile sugerate includ acordarea de împrumuturi companiilor energetice și reducerea TVA-ului la facturile la combustibil.

Pe lângă creșterea facturilor la energie, inflația urmează să crească din nou în aprilie, experții prevăzând că costul bunurilor și serviciilor de zi cu zi va fi mai mare cu 6%.

Majoritatea gospodăriilor vor începe, de asemenea, să plătească taxe mai mari din aprilie, când va începe o nouă majorare a asigurărilor naționale.

Ministerul de Finanțe nu agreează plățile unice

O sursă a Trezoreriei a declarat pentru The Sun că miniștrii „caută modalități prin care să fie sprijinite gospodăriile pe termen scurt – în special cei care au cea mai mare nevoie”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe a declarat pentru The Guardian: „Aceste măsuri ar costa 8,5 miliarde de lire sterline, aproximativ echivalentul investiției guvernului pentru a rezolva restanțele din serviciile de sănătate în următorii trei ani”.

Purtătorul de cuvânt a spus că sprijinul era deja vizat pentru cei mai slab plătiți, în valoare de 2,2 miliarde de lire sterline, și prin creșterea salariului minim național cu 1.000 de lire sterline pe an în medie pentru un lucrător cu normă întreagă.

„De asemenea, am înghețat taxele la alcool și combustibil pentru a menține costurile la un nivel scăzut și oferim sprijin direcționat pentru a ajuta gospodăriile să-și achite facturile la energie”, au adăugat aceștia.


…Marea Britanie: Guvernul ar putea acorda sume de bani pentru ajutorarea familiilor care nu își pot plăti facturile la utilități…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version