Menu
in

Unii londonezi așteaptă atacul nuclear: „Sunt pregătită pentru o apocalipsă de 10 ani”

„Sunt pregătită pentru o apocalipsă de 10 ani – aici m-aș duce dacă s-ar arunca o bombă nucleară asupra Londrei”, spune Yara Ghrewati, o londoneză care se așteaptă la un atac atomic.

Are portbagajul mașinii plin cu lucruri esențiale și spune că nu ar avea nicio problemă să vâneze veverițe, iepuri și porumbei cu un arc cu săgeți dacă ar rămâne fără mâncare.

Pe măsură ce Putin continuă războiul în Ucraina, amenințarea cu bombe nucleare este din ce în ce mai aproape. În Londra există unii oameni care sunt mai pregătiți decât majoritatea pentru un atac.

Yara Ghrewati are 39 de ani și este instructor de supraviețuire în Londra. Ea spune că trei persoane au întrebat-o în ultima săptămână ce trebuie să aibă în geantă în caz de o catastrofă.

Pregătirea, pentru cei neinițiați, nu înseamnă a aduna conserve fasole și a le ascunde într-o groapă. „Ce naiba e aia?”, spune Yara.

Cât de aproape este SFÂRȘITUL LUMII. Omenirea va supraviețui unui război nuclear cu Rusia?

Aceasta spune că pregătirea înseamnă să te înarmezi cu cunoștințe pentru atunci când va fi nevoie.

Yara explică: „M-aș urca literalmente în mașina mea și aș lua-o spre vest. Dacă oamenii vor să meargă undeva, toți s-ar lupta în același timp, cheia este să vă pregătiți în avans, înainte să se întâmple asta”.

Abilitățile sunt mai importante decât stocurile de provizii

„Când au fost restricții cauzate de coronavirus, britanicii s-au grăbit să se asigure că își pot șterge fundurile și pot mânca spaghete. Îți poți imagina dacă mâncarea ar înceta să existe? Dacă aveți aceste abilități, deveniți mai puțin dependent de ceilalți. Poți avea grijă de tine, nu trebuie să apelezi la puteri superioare care să te salveze”, spune Yara despre supraviețuire.

„Oamenii au uitat cum să facă noduri”, izbucnește ea, apoi spune: „Dacă închideți Google Maps, puteți naviga?”.

Ea spune că oamenii trebuie să devină mai puțin dependenți de telefoane și să aibă mai multă încredere în mâinile lor. „Totul (magazinul tău) ar putea dispărea instantaneu, atunci ce vei face?”, se întreabă Yara.

Ea spune că este vorba despre cunoștințe și nu despre echipament, pentru că fiecare situație de supraviețuire va fi unică (deși mai târziu recomandă animalele de companie ca sursă de hrană).

„Adăpostul, focul, apa și mâncarea sunt prioritățile”, spune ea.

Dar radiațiile? Yara spune că cel mai bine ar fi să te duci într-un câmp de cânepă. După dezastrul de la Cernobîl, sovieticii au început să cultive cânepă pentru a absorbi toxicitatea radioactivă din sol. Este o idee bună pentru că este probabil cea mai puțin proastă opțiune, dar totuși nu ai supraviețui mult.

„Ia ce poți și pleacă”

Ea explică, într-o situație de supraviețuire există trei tipuri de oameni. Liderii care sunt autosuficienți, adepții care au nevoie de îndrumare și apoi cei panicați care urmează să omoare pe cineva sau să provoace un accident.

Ea continuă: „Trebuie să scapi de ei. Vor trage barca de salvare în jos. Nu poți ajuta pe toată lumea, e greu, mai ales în oraș. Nu vei putea salva sute de oameni. Ia doar ce poți, copilul tău, persoana iubită și du-te pe drumul tău”.

Cei care își fac prea multe griji să-și cumpere conserve pe trei luni vor fi cei care „cotrobăie prin coșurile de gunoi” în timp ce tu te duci spre un teren mai înalt.


…Unii londonezi așteaptă atacul nuclear: „Sunt pregătită pentru o apocalipsă de 10 ani”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.3]
Exit mobile version