Menu
in

Suntem monedă de schimb pentru Guvernul May. Ministru britanic: „Statutul incert al europenilor, asul nostru din mânecă”

Guvernul Theresa May se bazează pe statutul incert al lucrătorilor din Uniunea Europeană în negocierile pe care le va purta cu liderii UE cu privire la Brexit.

Ministrul Comerțului Exterior, Liam Fox, a declarat că tocmai statutul incert al cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie est „una dintre principalele cărți” ce va fi jucată la Bruxelles.



Fox a declarat, la conferința Partidului Conservator de la Birmingham, că nu va fi făcut niciun angajament cu privire la drepturile celor 2 milioane de cetățeni UE din Regatul Unit până când nu britanicii de pe continent nu vor primi drepturi reciproce.

Theresa May a declarat anterior că este de așteptat să se garanteze dreptul tuturor cetățenilor UE de a rămâne în Marea Britanie, dar a subliniat că vrea să obțină cea mai bună variantă și pentru britanicii care locuiesc în prezent în Uniunea Europeană.

Potrivit Observatorului pentru Imigrație de la Universitatea Oxford, în acest moment trei sferturi din cetățenii UE care lucrează în Regatul Unit nu îndeplinesc cerințele actuale de acordare a vizelor de muncă pentru muncitori imigranți din afara uniunii.

Parlamentarul laburist Chuka Umunna, un susținător al campaniei pro-UE „Deschideți Marea Britanie”, a declarat cu privire la cele spuse de Fox: „trebuie să înțeleagă că vorbește despre oameni, nu despre chips-uri de poker”.

 

„Astfel de remarci l-ar lăsa rușinat chiar și pe Nigel Farage. În loc să le joace viitorul la cărți, Liam Fox și colegii săi de guvern ar trebui să facă ceva decent și să îi asigure pe toți cetățenii UE care trăiesc aici că vor avea dreptul de a rămâne”, a adăugat laburistul.

Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani

Încă un parlamentar britanic îi jignește pe români: „Nu sunt în stare să folosească telefoane mobile”

Theresa May a decis când începe ieșirea din UE. „Vom fi o țară suverană și complet independentă”

Un istoric britanic vrea să devină cetăţean român: „Brexit a fost un şoc. Mi-a răpit o parte din identitate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version