Menu
in

Super-iaht de zeci de milioane de dolari al unui oligarh rus, reținut în Marea Britanie

Marea Britanie a reținut un super-iaht în valoare de 50 de milioane de dolari, care aparține unui oligarh rus, înainte cu câteva ore de a părăsi Londra.

Iahtul acostase în portul englez pentru o reuniune a premiilor pentru super-iahturi. Măsura Regatului Unit face parte din pachetul de sancțiuni impus Rusiei după invadarea Ucrainei, transmite Reuters.

Iahtul de 58,5 metri ,construit în Olanda, numit Phi, a fost reținut în Canary Wharf, Londra, în conformitate cu sancțiunile impuse de guvernul Marii Britanii împotriva Rusiei.

Este pentru prima dată când aceste reglementări au fost folosite pentru a confisca o navă.

Guvernul a anunțat că Phi este deținut de un om de afaceri rus pe care nu l-a numit, dar că proprietatea a fost ascunsă „în mod deliberat”, compania pe numele căreia este înregistrat vasul are sediul în St Kitts și Nevis, iar nava poartă pavilion maltez.

Agenția Națională pentru Crimă (NCA) a declarat că proprietarul navei nu a fost sancționat în Marea Britanie, dar că, în conformitate cu legea, o navă deținută, controlată, închiriată sau operată de persoane care au legături cu Rusia ar putea fi supusă reținerii.

Casa unui oligarh rus din Londra, spartă de protestatari: „Această proprietate aparține refugiaților ucraineni”. Poliția intervine în forță

Iahtul, care are piscină cu apă dulce și o „pivniță de vinuri infinită”, a fost construit de șantierul naval olandez Royal Huisman.

„Reținerea navei Phi dovedește, încă o dată, că putem și vom lua cele mai puternice măsuri posibile împotriva celor care încearcă să beneficieze de pe urma conexiunilor rusești”, a adăugat NCA.

Marea Britanie, împreună cu aliații internaționali, a impus o serie de sancțiuni asupra instituțiilor, întreprinderilor și oligarhilor ruși, încercând să paralizeze economia rusă și să-i pedepsească pe cei care au legături cu Kremlinul pentru invazia din Ucraina.

Phi a fost identificată pentru prima dată ca fiind potențial deținută de un cetățean rus pe 13 martie, a declarat guvernul britanic, iar o investigație ulterioară a NCA a dus la reținerea acesteia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version