in

Supermarketurile din Marea Britanie, în pericol de a rămâne fără alimentele importate din UE

La două săptămâni de la ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, șoferii de tir întâmpină probleme mari la intrarea și la ieșirea în/din Marea Britanie.

Cei care vin din UE sunt obligați să aștepte și câteva zile pentru a obține actele necesare pentru transportul de alimente în și din Regatul Unit.

Potrivit Euronews, supermarketurile din Marea Britanie riscă să se confrunte cu o lipsă de alimente, din cauza noilor restricții de transport.

„Nu este în regulă, această situație cu multe acte și mult timp pierdut este prea mult pentru mine. Nu este în regulă”, a declarat pentru Euronews Petar Loba, șofer de camion la o firmă din Marea Britanie.

Situația s-ar putea agrava, din cauză că firmele de transport se tem că o mare parte dintre transportatori ar putea să refuze să mai facă livrări în Marea Britanie, pentru a evita noile reguli impuse de autoritățile britanice.

Pescarii din UK, revoltați că nu pot vinde pește în UE, după Brexit

„Șoferii sunt cel mai adesea plătiți pe kilometru. Așadar, dacă pierd timpul așteptând la vamă, ar putea să le spună șefilor că nu mai vor să transporte marfă în Marea Britanie și vor prelua doar transporturi către Europa. Mai mult ca sigur asta o să se întâmple”, a spus agentul John Shirley.

Irlanda de Nord se confruntă deja cu lipsa de alimente din supermarketuri. Asociația Transportatorilor Rutieri (RHA) din Irlanda de Nord a avertizat cu privire la lanțul de aprovizionare cu Marea Britanie, care este pe cale să se prăbușească, din cauza reglementărilor post-Brexit.

RHA a transmis o scrisoare deschisă ministrului Michael Gove. Liniile de aprovizionare cu materii prime din Marea Britanie au fost restricționate. Astfel, fabricile au raportat probleme de aprovizionare serioase.

„Acest fapt va avea ca rezultat mărfuri lipsă de pe rafturile din supermarketuri şi lipsă de materii prime pentru fabrici”, a spus directorul general al RHA, Richard Burnett, în scrisoare.
Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se extinde cu repeziciune în întreaga lume

Londra: Polițiști surprinși încălcând restricțiile pandemiei. Luau micul dejun într-o cafenea