Menu
in

Sute de camere de supraveghere în toaletele și vestiarele școlilor din UK



Peste 200 de școli din Marea Britanie au camere de supraveghere în vestiarele și toaletele elevilor – arată un raport efectuat de Big Brother Watch.

Nick Pickles, directorul grupului Big Brother Watch, spune că cifrele sunt mult mai mari decât se aștepta atunci când a demarat investigațiile. “Școlile trebuie să facă public motivul pentru care au instalat aceste camere și la ce sunt folosite înregistrările” a spus el.

Din cele 2000 de unități școlare investigate, peste 90% folosesc astfel de echipamente. Media este de 24 de camere în fiecare școală secundară și 30 în fiecare universitate.

La un număr total de 1,8 milioane de elevi și 47.806 camere, raportul arată că există o cameră de supraveghere pentru fiecare 38 de copii. Asta, firește, numai pentru unitățile investigate. Estimarea pentru numărul total de școli din Marea Britanie este de peste 100.000 de camere.

Nu mai puțin de 825 de camere au fost găsite active în toalete și vestiare, locuri unde copiii se așteaptă să aibă intimitate.

La aflarea veștii, părinții au început să facă reclamații. “Este strigător la cer, nimeni nu ne-a cerut permisiunea. Ce se întâmplă cu filmările? Vă dați seamă că ar putea ajunge pe internet din greșeală?” Spune o mamă îngrijorată.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație spune că s-au luat măsuri pentru interzicerea folosirii de către școli a datelor biometrice (cum ar fi amprentele) fără acordul părinților, dar în cazul camerelor de supraveghere acțiunile întârzie, pentru că s-au dovedit utile în nenumărate rânduri.

O lege privind protecția libertăților va intra în vigoare în Marea Britanie în curând, dar nici aceasta nu va putea pedepsi folosirea abuzivă a mijloacelor de supraveghere. De vină sunt autoritățile locale, care au sprijinit mereu drepturile școlilor de a-și supraveghea elevii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version