in

Sute de mii de cetățeni UE nu vor putea să obțină rezidența post-Brexit înainte de termenul final

Sute de mii de cetățeni UE se luptă încă să solicite rezidența în Marea Britanie după Brexit, cu trei zile înainte de termenul limită al schemei de soluționare care va fi miercuri, 30 iunie.

Potrivit The Guardian, ultimele statistici guvernamentale arată o întârziere a cererilor. Din 5.605.800 de cereri, doar 5.271.300 au fost procesate până acum. Alte estimări sugerează că zeci de mii de persoane – posibil până la 150.000 – nu au aplicat încă.

Cifrele au intensificat solicitările pentru ca Regatul Unit să urmeze exemplul Franței și să anunțe o prelungire a termenului.

Franța a adăugat alte trei luni, la termenul din 30 iunie, pentru noile permise de ședere post-Brexit, oferind britanicilor mai mult timp pentru a-și asigura asistența medicală locală, ocuparea forței de muncă și alte drepturi.

Cu toate acestea, ministrul britanic al imigrației, Kevin Foster, a exclus prelungirea termenului, în ciuda creșterii numărului cererilor, la peste 10.000 pe zi.

Marea Britanie nu mai are nevoie de români. Mii de cetățeni români, blocați să intre în Marea Britanie după Brexit. „Sunt suspectați că vin să lucreze”


Grupul The3million a declarat că a primit numeroase rapoarte despre persoane care se luptă să primească un „certificat de cerere”, document care garantează că drepturile lor sunt protejate în timp ce aplicația este în așteptare.

Există mari îngrijorări cu privire la capacitatea liniei de asistență de a face față, spun cei de la The3million. Până în prezent, linia de asistență a primit 1,5 milioane de apeluri în plus față de cele peste 500.000 de cereri de ajutor printr-un formular de contact online.

Mulți spun că primesc un mesaj: „Ne pare rău, linia de asistență este plină, încercați din nou mai târziu”.

Săptămâna trecută, Ministerul de Interne i-a avertizat pe cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanie că vor primi o notificare formală de 28 de zile, în cazul în care nu vor solicita statutul până la termen.

Notificările îi vor avertiza să facă o cerere sau riscă să-și piardă drepturile la asistență medicală și angajare.

Un alt domeniu de îngrijorare este legat de potențialele întârzieri la emiterea certificatelor de cerere, unde restanța a crescut la peste 330.000. Deși Ministerul de Interne afirmă că procesul durează de obicei cinci zile, noile date arată că mai mult de două treimi dintre solicitanți au așteptat mai mult de o lună pentru o decizie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a spus: „Pe măsură ce ne apropiem de data limită de 30 iunie pentru Schema de decontare a UE, Centrul nostru de soluționare a decontărilor constată o creștere a apelurilor, dar continuă să ajute mii de clienți în fiecare zi.”

„Oricine a depus deja o cerere are drepturile protejate, chiar dacă cererea nu este încheiată înainte de termen. Vrem să acordăm prioritate celor care nu au trimis încă o cerere și care au nevoie de asistență suplimentară pentru a face acest lucru. Dacă ați făcut deja o cerere, vă rugăm să nu apelați Centrul de soluționare pentru a verifica ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

Germania face presiuni ca UE să interzică toți turiștii britanici, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu

Noul ministrul al Sănătății din Marea Britanie anunță „revenirea la viața normală cât mai repede posibil”