in

Tensiuni între Marea Britanie și UE înainte de începerea negocierilor: „Nu vom ceda șantajului lui Boris Johnson”

Boris Johnson a transmis, luni,  24 februarie, oficialilor Uniunii Europene, că obiectivul său este restabilirea independenței economice și politice a Marii Britanii, la 1 ianuarie 2021. Ca răsouns, administrația Emmanuel Macron a avertizat că nu va ceda la “şantajul” Londrei, potrivit Mediafax.

„Obiectivul primar al Marii Britanii în negocieri este să asigurăm restabilirea independenţei economice şi politice de la 1 ianuarie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului premierului Boris Johnson, citat de Financial Times.

Asociațiile companiilor britanice cer Guvernului de la Londra să mențină Marea Britanie cât mai aproape de reglementările Uniunii Europene începând din 2021, pentru a se evita instituirea de taxe vamale.

Administrația Franței a avertizat că nu va ceda la “şantajul” Guvernului Boris Johnson.

Boris Johnson are gânduri mari: Vom fi deschiși față de imigranții africani

„Voi fi la Bruxelles mâine, iar vineri la Londra cu un mesaj clar privind Brexit. Noi nu vom semna niciun acord nefast pentru francezi sub presiunea șantajului sau a calendarului doar pentru că vrea Boris Johnson un acord cu orice preț”, a declarat Amélie de Montchalin, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului francez de Externe.

Țările Uniunii Europene urmează au adoptat, azi, 25 februarie, mandatul de negociere privind viitoarele relații cu Marea Britanie, astfel că discuțiile post-Brexit ar putea începe săptămâna viitoare.


Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană la 1 februarie. În perioada de tranziție post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Regatul Unit va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relații bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt și au avertizat că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecție a mediului pentru a obține un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A început procesul românilor care au îngrozit Anglia. Prejudiciul depășește 2,5 milioane de lire sterline

Judecătorul britanic către trei hoți români: „Plecați în România și nu vă mai întoarceți”