in

Test de patriotism pentru cei care vor cetățenia britanicăCei care doresc să se stabilească în Marea Britanie vor trebui să cunoască imnul național și evenimentele importante din istoria țării, potrivit noilor reglementări privind acordarea cetățeniei britanice.

Ministrul de Interne, Theresa May, a cerut revizuirea testului de acordare a cetățeniei, pentru a pune un accent mai important pe patriotism, decât pe drepturile și beneficiile imigranților, se arată într-un articol din Daily Express.

Potrivit informațiilor publicate, rescrierea ghidului Viața în Marea Britane s-a impus în urma temerilor că imigranții învățau din acesta pur și simplu cum să profite de prosperitatea statului, astfel încât secțiuni întregi conținând instrucțiuni de solicitare legală a unor beneficii vor fi eliminate.

Noua versiune, care va fi instrodusă în toamnă, îi va învăța pe imigranți că Marea Britanie este o țară creștină prin tradiție, cu o “istorie lungă și fascinantă”, și va curpinde secțiuni despre principalele invenții, descoperiri și cultura britanică. Vor fi introduse secțiuni despre instituția monarhică, despre artiști importanți, scriitori și dramaturgi, ca William Shakespeare, dar și The Beatles, Ducele de Wellington, Florence Nightingale, Emmeline Pankhurst, Jane Austen și Charles Dickens.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne, citată de publicația britanică, a spus că “este foarte diferit de vechiul (ghid) – chestiuni legate de drepturi, informații practice care nu au nimic de a face cu cultura britanică -, referindu-se mai mult la responsabilități”, atrăgând atenția că “în marea Britanie nu este loc pentru extremism”.

Noul ghid va cuprinde și o serie de informații despre principalele infracțiuni, pentru a înlesni înțelegerea legii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Directorul ICR Londra, Dorian Branea, noul președinte al filialei londoneze a EUNIC

Cameron, dispus să încalce tratatele UE