Menu
in

The Guardian, ”Criza arctică”: Milioane de oameni din Marea Britanică nu își pot permite să încălzească locuințele

The Guardian, ”Criza arctică”. Potrivit unui studiu, peste 3 milioane de gospodării din Marea Britanie cu venituri mici nu își pot permite să își încălzească locuințele, în timp ce un front atmosferic “periculos de rece” vine dinspre Arctica.

Agenția britanică de securitate sanitară a emis o alertă de vreme rece, recomandând persoanelor vulnerabile să își încălzească locuințele la cel puțin 18 grade Celsius, să poarte straturi suplimentare și să mănânce alimente calde pentru a se proteja de temperaturile în scădere drastică.

Citiți și: Rata inflației prețurilor la alimente scade! Cât vor cheltui familiile din Marea Britanie pentru cina de Crăciun

The Guardian, ”Criza arctică”

Miniștrii au confirmat, de asemenea, că persoanele din peste 300 de zone cu cod poștal din Anglia și Țara Galilor vor primi plăți pentru vreme rece în zilele următoare. Plățile de 25 de lire sterline sunt declanșate atunci când temperatura medie este de 0C sau mai puțin timp de șapte zile la rând.

Dar aproximativ 710.000 de gospodării vor avea în continuare dificultăți în a plăti pentru haine călduroase, încălzire și alimente, potrivit unei analize realizate de Joseph Rowntree Foundation.

O cincime din cele 2,5 milioane de gospodării cu venituri mici vor rămâne fără hrană și încălzire, a estimat aceasta. Sondajul JRF, realizat luna trecută pe un eșantion de 4.251 de persoane cu venituri de 40%, a estimat, de asemenea, că aproximativ 4,3 milioane de gospodării și-au redus cheltuielile pentru încălzire înainte de valul de frig.

Mai mult de 7 milioane de gospodării au rămas fără cel puțin unul dintre produsele de bază din iunie, va spune JRF atunci când va fi publicat raportul complet săptămâna viitoare.

Aproximativ 2,4 milioane de gospodării au împrumutat bani sau au folosit credite pentru a-și acoperi facturile până acum în acest an. Actualul val de frig înseamnă că gospodăriile cu persoane vulnerabile se confruntă cu decizia imposibilă de a se îndatora mai mult sau nu pentru a-și încălzi locuința la nivelul recomandat de profesioniștii din domeniul sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]
Exit mobile version