in

The Guardian, relatări din Rusia: ”Nu este o mobilizare parțială, este o mobilizare de 100%”

The Guardian, relatări din Rusia: Convocare transmisă bărbaților eligibili a fost la miezul nopții. Învățătorii au fost presați să împartă înștiințările de recrutare. Bărbații au primit o oră pentru a-și împacheta lucrurile și a se prezenta la centrele de recrutare. Femei plângeau în timp ce își trimiteau soții și fiii să lupte în războiul Rusiei din Ucraina, scrie The Guardian.

Prima zi completă a primei mobilizări din Rusia după cel de-al doilea război mondial a produs confruntări emoționale la centrele de recrutare și chiar semne de protest, în timp ce se pare că Rusia ar putea lua în considerare mult mai mulți decât cei 300.000 de noi recruți pretinși de ministrul apărării, Serghei Shoigu.

Citiți și: Britanicii au reacţionat la anunţul lui Putin: “Escaladare îngrijorătoare”

The Guardian, relatări din Rusia

O femeie dintr-un mic sat din regiunea Zakamensky din Buriatia, în estul Siberiei, a declarat că a simțit prima dată că ceva nu este în regulă când câinii au început să latre în jurul miezului nopții.

Într-o comunitate de 450 de persoane, șeful satului mergea din casă în casă, căutând să împartă peste 20 de avize de recrutare.

În timp ce oamenii se adunau înainte de a pleca a doua zi dimineață, a spus ea, unii au băut vodcă, în timp ce alții s-au îmbrățișat și și-au spus unii altora să fie în siguranță. Femeile plângeau și își făceau semnul crucii deasupra micului microbuz care îi ducea departe.


“Nu este o mobilizare parțială, este o mobilizare de 100%”

Aceasta a declarat Alexandra Garmazhapova, președinta Fundației Free Buryatia, un grup de activiști care a raportat despre recrutarea în regiune. În ultima zi, a spus ea, ea și colegii ei au primit și identificat peste 3.000 de rapoarte de mobilizare care au fost livrate în Buryatia în doar 24 de ore de la anunțarea de către Vladimir Putin.

În ciuda asigurărilor că Rusia va căuta bărbați care au servit recent în armată și care au experiență de luptă, activiștii au indicat o serie de cazuri de bărbați în vârstă de 50 de ani care au primit avize de recrutare.

O femeie a declarat că o rudă în vârstă de 52 de ani a primit cu puțin timp înainte ca președintele să anunțe recrutarea, în ziua precedentă.

Aviz de încorporare deși nu a fost niciodatî în armată

Yanina Nimayeva, o jurnalistă din Ulan-Ude, în Buriatia, s-a plâns că soțul ei, în vârstă de 38 de ani, a primit un aviz de încorporare, deși nu a fost niciodată în armată.

“Am înțeles că avem o cotă. Republica noastră trebuie să adune 4.000 de soldați”, a declarat Nimayeva într-un videoclip adresat guvernatorului regional. “Dar trebuie respectați anumiți parametri și principii ale acestei mobilizări parțiale”.

În timpul unui interviu televizat de miercuri, Shoigu a declarat că Rusia va viza 300.000 de recruți, în principal cei cu experiență militară recentă. Dar numărul real dintr-un ordin semnat de Putin este secret.

Unii cred că ar putea fi mult mai mare. Ziarul rusesc independent Novaya Gazeta Europe a relatat că o sursă din administrația prezidențială a declarat că Rusia urmărește să înroleze în armată mai mult de 1 milion de persoane. Această informație nu a fost confirmată de alte instituții de presă.

Dar înregistrările video și dovezile anecdotice din întreaga Rusie au arătat că au loc încorporări de amploare chiar și în orașe mici, ceea ce sugerează că cifrele ar putea fi mult mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Chris Eubank Jr., antrenat de tatăl său pentru lupta cu Conor Benn

Dreptate pentru clienta care a suferit leziuni grave la naștere