in

Theresa May, încă o înfrângere în Parlamentul britanic

Parlamentul britanic a respins joi seara o moțiune prin care premierul Theresa May a dorit sa obțină din partea deputaților o reconfirmare a sprijinului pentru a încerca o revizuire a acordului privind Brexitul convenit cu Uniunea Europeana, dar respins pe 15 ianuarie de către legislativul de la Londra.

Aripa dură Partidului Conservator a criticat textul moțiunii pentru ca acesta cuprindea într-o manieră implicita un amendament deja aprobat la votul din 29 ianuarie, prin care Camera Comunelor cerea sa nu existe opțiunea ieșirii din UE fără un acord pe data de 29 martie.

Respingerea moțiunii, cu 303 voturi la 258, complică și mai mult eforturile guvernului de la Londra de a obține la Bruxelles o revizuire a controversatei clauze privind backstop-ul irlandez, care a condus în ianuarie la respingerea acordului de către Camera Comunelor, relatează Reuters.

Înfrângerea a scos la iveală fragilitatea extremă a sprijinului parlamentar pentru abordarea Theresei May privind Brexit, cu toate că miniștrii săi au declarat săptămâna trecută că s-a obținut un “mandat puternic” din partea deputaților, scrie The Independent.

Liderul Laburist, Jeremy Corbyn, a spus că țara se îndreaptă spre o „catastrofă”.

Corbyn a cerut primului ministru să se întoarcă în cameră cu un „plan coerent”, în urma înfrângerii, susținând că votul a arătat că nu există majoritate pentru acțiunea ei.


El a continuat: „Guvernul nu poate continua să ignore parlamentul sau să se îndrepte spre 29 martie fără un plan coerent”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a spus că executivul va continua să caute modificări obligatorii din punct de vedere juridic la acordul de retragere, pentru a asigura plecarea Marii Britanii din UE pe 29 martie.

Anna Soubry, parlamentar conservator pro-UE, a spus: „Este o lovitură gravă asupra credibilității prim-ministrului. Suntem într-o astfel de situație, mă tem, că Parlamentul va trebui să ia controlul asupra acestui lucru”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Blue Air a anulat mai multe zboruri din Anglia. Motivul: BREXIT

Declarații ȘOC! Alte două țări ar putea părăsi Uniunea Europeană după Marea Britanie