in

Toate restricțiile din Anglia vor fi ELIMINATE săptămâna viitoare. Nici măștile nu vor mai fi obligatorii

Toate restricțiile din Anglia vor fi ELIMINATE săptămâna viitoare. Nici măștile nu vor mai fi obligatorii

Toate restricțiile din Anglia vor fi ELIMINATE săptămâna viitoare. Nici măștile nu vor mai fi obligatorii. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, în Parlament, că nu se mai aplică sugestia Guvernului de a se lucra de acasă de azi, 19 ianuarie.

De asemenea, de joia viitoare vor fi ridicate toate celelalte restricții ale planului B în Anglia, adică prezentarea pașapoartelor COVID la intrarea în cluburi și purtarea măștilor de protecție.

Premierul a spus că guvernul va „sugera” în continuare oamenilor să poarte măști în anumite „locuri închise sau aglomerate”, dar „vom avea încredere în judecata poporului britanic”.

Premierul a mai spus că „va veni în curând un moment în care vom putea elimina complet cerința legală de a autoizolare”, afirmând că schimbarea va fi făcută cel târziu până pe 24 martie.

El a spus că aceasta este data la care reglementările privind autoizolarea expiră și „se așteaptă foarte mult ca guvernul să nu le mai reînnoiască”.

Johnson a spus că consilierii științifici ai guvernului cred că varianta Omicron „a atins acum vârful la nivel național” și „datele arată că, din când în când, acest guvern a luat cele mai dure decizii corecte”.


Marea Britanie vrea să renunțe la obligativitatea izolării după infectarea cu COVID

Anunțul făcut de Boris Johnson, scrie Daily Mail, a fost făcut în încercarea guvernului de a recâștiga sprijinul parlamentarilor și alegătorilor în urma conflictului Partygate.

Reglementările care stau la baza restricțiilor Planului B urmează să expire pe 26 ianuarie, iar Guvernul s-a angajat să le revizuiască înainte de acea dată.

„De la începutul zilei de joi, săptămâna viitoare, prezentarea obligatorie a certificatelor se va încheia. Organizațiile pot, desigur, să aleagă să folosească NHS Covid Pass în mod voluntar, dar vom înceta utilizarea obligatorie a certificării Covid în Anglia”, a declarat Johnson.

„De acum, Guvernul nu le mai cere oamenilor să lucreze de acasă, iar oamenii ar trebui să discute cu angajatorii despre aranjamentele de întoarcere la birou. Și, după ce a analizat cu atenție datele, Cabinetul a concluzionat că, odată ce reglementările vor expira, guvernul nu va mai impune purtarea măștilor nicăieri”, a mai spus acesta.

Johnson a spus că regula actuală ca oamenii să se autoizoleze timp de cinci zile după un test COVID pozitiv va rămâne în vigoare.


///Toate restricțiile din Anglia vor fi ELIMINATE săptămâna viitoare. Nici măștile nu vor mai fi obligatorii///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.4]

Fostul negociator pentru Brexit îi cere demisia lui Boris Johnson: „Pentru numele lui Dumnezeu, PLEACĂ!”

Fostul negociator pentru Brexit îi cere demisia lui Boris Johnson în Parlament: „Pentru numele lui Dumnezeu, PLEACĂ!”

Rata anuală a inflației din Marea Britanie a urcat, în decembrie, la 5,4%, maximul ultimilor 30 de ani.

Îngrijorare în Marea Britanie. Inflația a urcat la maximul ultimilor 30 de ani