in

Tony Blair: Imigraţia este bună pentru UKFostul prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair (foto), s-a adresat marţi jurnaliştilor, în faţa cărora a apărat politicile legate de imigraţie promovate de partidul său.

El a spus că imigranţii veniţi în UK au avut un rol important în dezvoltarea ţării şi că imigraţia nu trebuie văzută ca un “ţap ispăşitor” pentru problemele cu care Marea Britanie se confruntă.

În urmă cu câteva zile, Ed Miliband spunea că partidul sau a făcut prea puţine pentru a tine sub control impactul pe care imigraţia în masă îl are asupra societăţii. Domnul Blair a afirmat ulterior că nu este nici pe departe străin de această problemă şi chiar dacă britanicilor “de rând” nu le convine, comunitatea poloneză (de exemplu) a contribuit enorm la dezvoltarea ţării.

“Fireşte, imigraţia trebuie controlată, trebuie să oprim imigrantia ilegală, este important. Dar în mare, mi-ar plăcea să spun că în opinia mea imigraţia a fost bună pentru Marea Britanie şi majoritatea imigranţilor s-au integrat foarte bine. Să nu facem din imigranţi nişte ţapi ispăşitori pentru problemele noastre” – A spus Tony Blair.

Blair a fost aspru criticat în ultimii ani ca urmare a estimării eronate a guvernului său cu privire la numărul de imigranţi ce urma să intre în Marea Britanie după aderarea ţărilor din Europa de Est din 2004. Guvernul estima atunci 13.000 de imigranţi, dar realitatea a depăşit de multe ori aşteptările.

În aceeaşi apariţie în faţa presei, Tony Blair şi-a mai exprimat părerea şi în legătură cu ieşirea Marii Britanii din UE: “Discuţiile despre părăsirea Uniunii sunt periculoase şi fac un rău imens ţării. Cred că Marea Britanie are o şansă unică de a participa la crearea viitorului şi trebuie să profităm de această şansă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primul guvern fără UDMR

Victor Ponta şi-a prezentat guvernul: 26 de posturi de ministru şi 3 vicepremieri