Sindicatele, specialiștii și chiar populația se opun dorinței premierului Boris Johnson de a renunța la toate regulile pandemiei în termen de două săptămâni.
Potrivit Daily Mail, un nou sondaj a constatat că trei din patru britanici doresc ca autoizolarea celor cu simptome COVID sau testați pozitiv să continue.
UNITE, cel mai mare sindicat din Marea Britanie care numără peste 1,3 milioane de membri din sectorul public, l-a acuzat pe prim-ministru că a mers „prea departe, prea devreme”, insistând că pandemia nu s-a încheiat.
Și proprietarii companiilor, disperați să aducă personalul înapoi în birouri, admit că se luptă să-i oblige pe oameni să se întoarcă, deoarece lucrătorii sunt acum obișnuiți să lucreze de acasă.
Situația este agravată de un nou sondaj YouGov care arată că trei sferturi dintre oameni cred că cerința de autoizolare după un test COVID pozitiv ar trebui să rămână în vigoare.
Jumătate dintre persoanele chestionate au recunoscut că doresc ca cerința legală să rămână în vigoare pentru totdeauna.
Și sindicatele sunt împotriva deschiderii imediate a societății și a economiei, ceea ce ar face Anglia să devină prima țară din lume care abandonează toate regulile pandemiei de COVID.
Nimeni nu va mai trebui să se autoizoleze în Anglia. Ce vești aduce premierul Boris Johnson
Christina McAnea, secretarul general al sindicatului din sectorul public UNITE, a declarat: „Toată lumea vrea să revină la normal, dar riscurile COVID nu au dispărut. Acest lucru merge prea departe, mult prea devreme. Infectările sunt încă răspândite în școli. Un număr mare de elevi și personal este infectat. O întoarcere prematură ar putea duce la un salt suplimentar al infecțiilor și ar putea perturba învățarea pentru încă mii de copii și tineri.”
Prim-ministrul a declarat ieri în că toate restricțiile interne finale – inclusiv autoizolarea obligatorie pentru cei infectați – vor fi eliminate înainte de sfârșitul lunii februarie, cu condiția ca tendințele „încurajatoare” să continue.
Guvernele din Scoția și Țara Galilor numesc mișcarea „o cascadorie”
Guvernele deconcentrate din Scoția și Țara Galilor au numit intervenția premierului drept o cascadorie publicitară pentru a se îndepărta de la scandalul Partygate.
Miniștrii au vorbit în mod repetat despre planurile de a trăi cu COVID ca și cu gripa, deschizând calea pentru ca Anglia să scoată restul lumii din faza de pandemie.
Dar declarația premierului– întâmpinată cu ovații de parlamentarii conservatori– a fost etichetată drept o „încercare de a distrage atenția” de la scandalul anchetei penale asupra Guvernului britanic.
Profesorul Devi Sridhar, expert în sănătate publică la Universitatea Edinburgh, a susținut că planurile de renunțare la reguli sunt în mod clar menite să „creeze titluri în ziare” și să „distragă atenția de la problemele cu care se confruntă premierul și anume că pare să fi încălcat regulile pandemiei”.
Profesorul John Edmunds, un membru influent la SAGE, a avertizat despre „pericolele” acestui plan. El a recunoscut, de asemenea, că organismul consultativ al guvernului „nu a discutat” această mișcare.
Experții juridici spun că firmele au deja o datorie de lungă durată de a-și proteja sănătatea personalului și avertizează că este posibil ca firmele să fie duse în instanța pentru ocuparea forței de muncă dacă un focar la locul de muncă duce la o boală gravă sau la moartea unui prieten a unei rude a reclamantului.
…Trei sferturi dintre britanici se opun dorinței lui Boris Johnson de a se renunța la toate regulile pandemiei…