in

UE dă o nouă lovitură Marii Britanii. Milioane de britanici imunizați cu AstraZeneca ar putea fi interziși în Europa

Milioane de britanici imunizați cu AstraZeneca de fabricație indiană „ar putea fi excluși din schema de pașapoarte UE pentru vaccinuri”.

Acest lucru s-ar datora faptului că vaccinurile AstraZeneca fabricate în India nu sunt recunoscute automat de schema de pașapoarte UE pentru vaccinuri, potrivit unui raport citat vineri, 2 iulie, de The Independent.

Noile certificate UE Covid, concepute pentru a deschide călătoriile celor imunizați, nu includ loturi de vaccinuri produse în India, deoarece acestea nu au fost aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Marea Britanie este printre țările care au aprobat așa-numita versiune Covishield a jabului AZ, realizată de Serum Institute of India. Vaccinul este identic cu versiunea originală.

VIDEO – Eric Clapton a crezut că nu va mai cânta, după injectarea cu serul AstraZeneca. Regretă că a ascultat de „propagandă”: „Mâinile îmi erau inutile… Nu ar fi trebuit să mă apropii de ac”

Până la 5 milioane de doze fabricate în India au fost administrate în Marea Britanie, portivit The Telegraph, identificabile după numărul lor de lot, așa cum se arată pe cardul pacienților sau în aplicația NHS.


Astfel, milioaned e britanici imunizați cu AstraZeneca ar putea fi întorși de la punctele de trecere a frontierei în UE.

Multe alte țări – inclusiv India – sunt, de asemenea, afectate, deoarece versiunea fabricată în India reprezintă majoritatea dozelor de AZ furnizate națiunilor mai sărace, ca parte a schemei de împărțire a vaccinului Covax.

Cu toate acestea, statele membre UE pot accepta vaccinuri care nu sunt aprobate de EMA, dacă doresc.

Germania și Spania se numără printre nouă membri UE care au declarat că vor accepta versiunea Covishield, au declarat pentru Associated Press surse ale ministerului de externe din India.

EMA a anunțat că nu a primit nicio cerere de autorizare a Covishield, versiunea vaccinului AstraZeneca realizată de Serum Institute of India.


…UE dă o nouă lovitură Marii Britanii. Milioane de britanici imunizați cu AstraZeneca ar putea fi interziși în Europa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

înjunghiat pe Oxford Street

Bărbat înjunghiat pe Oxford Street, în centrul Londrei, la oră de vârf. Atacatorul a fost reținut de trecători

ucigașul de pisici

Brighton: `Ucigașul de pisici` își așteaptă sentința. Înjunghia animalele oamenilor și le lăsa pe pragurile caselor