in

UE: Discuțiile cu Marea Britanie se află într-o “stare de paralizie”

Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene, a informat mai mulți diplomați europeni că discuțiile cu Londra pe tema Brexit se află într-o “stare de paralizie”, deși Guvernul britanic susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor părți ale acordului, relatează postul BBC.

Katya Adler, editor BBC Europe, a declarat că acțiunile Guvernului de la Londra îi fac pe liderii UE să creadă că Boris Johnson “nu are o soluție în mânecă – în pofida retoricii sale”.

În contrast cu Barnier, premierul Boris Johnson susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor elemente ale acordului negociat de Londra cu Uniunea Europeană.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

La rândul său, Uniunea Europeană a refuzat renegocierea Acordului Brexit și a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.

Marea Britanie renunță la anularea libertății de circulație pentru cetățenii UE imediat după Brexit
Fratele lui Boris Johnson și-a dat demisia din guvernul britanic

Informații IMPORTANTE de la Guvernul britanic. Ce se întâmplă cu românii care vor veni în Regatul Unit după Brexit