Menu
in

UE este de acord cu decalarea Brexit, dar nu cu data propusă de Theresa May

Ieșirea din UE poate fi amânată, însă doar până la data de 12 aprilie, dacă parlamentarii nu vor vota, pentru a treia oară, acordul Brexit. În cazul în care documentul primește un vot favorabil, atunci perioada poate fi prelungită până la 22 mai, au anunțat oficialii Uniunii Europene după discuțiile de joi, 21 martie.

Theresa May a declarat imediat că acum există „o alegere clară” pe care o au de făcut parlamentarii britanici, care a putea vota pentru a treia oară cu privire la acordul Brexit, săptămâna viitoare.

Aceștia ar putea sprijini acordul semnat cu UE, ar putea pune în practică rezultatul referendumului și ar duce la părăsirea uniunii într-un mod ordonat fără a fi nevoiți să organizeze alegeri europarlamentare.

Mai a mai spus că va munci pentru a construi un sprijin parlamentar. Înainte de asta, ea i-a învinuit pe deputații britanici de întârzierea Brexit, dar a adăugat că le este „foarte recunoscătoare” celor care au susținut acordul.

Voi depune toate eforturile pentru a ne asigura că putem pleca cu o înțelegere și să facem țara să meargă înainte”, a spus ea.

De asemenea, May a respins cererile de revocare a articolului 50 – ceea ce cer peste 2 milioane de semnatari ai unei petiții de pe site-ul parlamentului – spunând că oamenii au votat să plece și li s-a spus că decizia lor va fi respectată.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că, până le 12 aprilie – când Marea Britanie ar trebui să indice dacă va candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2019 – Guvernul britanic va avea șansa unei înțelegeri, a unei extinderi prelungite sau a revocării articolului 50.

Dacă Marea Britanie nu a decis până la 12 aprilie dacă va participa la alegeri, „opțiunea unei prelungiri va deveni automat imposibilă”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version