in

UE: Europa va fi lovită de un al doilea val de coronavirus. Foarte puține persoane au imunitate


Europa va fi lovită de un al doilea val de coronavirus, dar nu se știe când și cât de puternic va fi, avertizează directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Dr. Andrea Ammon a cerut țărilor de pe continent să se pregătească pentru o altă criză, despre care a spus că este inevitabilă, deoarece atât de puțini oameni au imunitate la COVID-19.

Studiile sugerează că mai puțin de 15% din populația din țările cele mai afectate din Europa a fost deja infectate, majoritatea fiind vulnerabilă în viitor.

Dr. Ammon a avertizat că virusul nu va dispărea în curând, deoarece este „foarte bine adaptat la oameni”.

Aproape toți oamenii de știință sunt de acord că infecția va reapărea într-un al doilea val în absența unui vaccin sau a unui tratament.

Cea mai mare teamă este că al doilea val va apărea în timpul iernii și va coincide cu sezonul gripei, lucru ce ar putea duce la copleșirea spitalelor deja aglomerate.

Coronavirus: Peste 5 milioane de infectări în lume. Cea mai mare creștere de cazuri în 24 de ore, la nivel mondial

Dr. Ammon a declarat că un al doilea val de coronavirus nu mai este o teorie.

„Când și cât de mare va fi, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus specialistul european.

„Analizând caracteristicile virusului, analizând acum rezultatele din diferite țări din punct de vedere al imunității populației, aceasta este undeva între 2% și 14%, ceea ce înseamnă că 85% până la 90% din populație este în pericol”, a mai spus ea.

„Virusul este în jurul nostru, circulând cu mult înainte în ianuarie și februarie … Nu vreau să prezint o situație apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realiști. Că nu este momentul să ne relaxăm complet”, a mai spus dr. Ammon.

„Nu știu dacă va fi pentru totdeauna, dar nu cred că va dispărea foarte repede. Se pare că este foarte bine adaptat la oameni”, a declarat ea.

Unde mergem în vacanţă în acest an? Europa se pregăteşte pentru reluarea turismului, în plină pandemie
Criza lovește un gigant al industriei britanice. 9.000 de oameni, fără slujbe din cauza COVID-19

În Marea Britanie au murit 55.000 de persoane peste numărul de decese preconizat pentru anul 2020