in

UE împotriva UK: Spania interzice turiștii din Marea Britanie care nu au ambele doze făcute. Premierul Spaniol a anunțat când intră în vigoare noua măsură

Autoritățile din Spania au anunțat că cei care intră din Marea Britanie în Spania vor avea nevoie de dovada ambelor vaccinuri COVID sau de un test PCR negativ.

Anunțul a fost făcut de premierul spaniol, Pedro Sanchez, în fața cifrelor „îngrijorătoare” ale pandemiei de coronavirus din Marea Britanie.

Noile cerințe vor intra în vigoare în 72 de ore.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva zile după ce guvernul britanic a anunțat că pune Insulele Baleare spaniole pe lista verde de călătorie, relatează Mirror, citat de My London.

Spania a deschis granița pentru turiștii din Marea Britanie la sfârșitul lunii mai, în ciuda faptului că Franța și Germania au impus reguli mai dure.

La acea vreme, Sanchez a adresat invitația personală turiștilor din Marea Britanie, anunțând în engleză că pot intra fără teste COVID sau cerințe de vaccinare.


Ambasadorul Marii Britanii în Spania pune bomboana pe coliva turismului: „Este improbabil înainte de august”

Ministrul de Externe al Spaniei, Arancha Gonzalez Laya, a confirmat joi că se va opune cancelarului german Angela Merkel, care dorește să impună turiștilor britanici o carantină la nivelul UE, spunând că turiștii din Marea Britanie vor continua să fie lăsați să intre în țară fără a sta în carantină.

Insulele Baleare, care includ Mallorca, Ibiza și Menorca, trec pe lista verde a Marii Britanii miercuri, 30 iunie.

Sanchez a făcut anunțul surpriză cu privire la noile reguli pentru turiștii din Marea Britanie în timpul unui  interviu acordat postului de radio spaniol Cadena Ser.

El a negat că această mișcare ar fi legată de geopolitică și de Brexit, spunând: „Văd o evoluție negativă a incidenței acumulate de coronavirus în Marea Britanie în aceste câteva săptămâni. Sunt cu mult peste 150 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile și cu toții trebuie să luăm măsuri de precauție suplimentare în ceea ce privește vizitatorii britanici din țara noastră”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noul ministrul al Sănătății din Marea Britanie anunță „revenirea la viața normală cât mai repede posibil”

Incendiu uriaș la Londra: flăcări în apropierea stației Elephant & Castle – VIDEO