in

UE se pregătește pentru atacuri nucleare și chimice

atacuri nucleare

Comisia Europeană a anunțat miercuri, 6 aprilie, că va începe un nou program strategic de pregătire pentru potențiale atacuri chimice și nucleare.

UE stochează medicamente și echipamente pentru urgențe chimice, biologice și radio-nucleare.

Planul din cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al UE, va include un „stoc strategic de salvare” de 540,5 milioane euro în truse și medicamente.

Executivul UE a anunțat, potrivit Daily Express: „Acest stoc va consta în echipamente și medicamente, vaccinuri și alte medicamente pentru tratarea pacienților expuși la agenți de urgență CBRN, precum și din rezerva de decontaminare rescEU pentru a oferi echipamente de decontaminare și echipe de experți de răspuns”.

„Ca un prim pas imediat, UE și-a mobilizat rezerva medicală rescEU pentru a procura tablete de iodură de potasiu ce pot fi folosite pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale radiațiilor. Deja aproape 3 milioane de tablete de iodură au fost livrate în Ucraina, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, cu ajutorul Franței și Spaniei”, a arătat Comisia Europeană.

SUA, avertisment dur pentru Putin: Bombardier nuclear american trimis în apropierea graniței cu Rusia

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor, a declarat: „Luăm măsuri concrete pentru a crește gradul de pregătire a Europei în fața potențialelor amenințări. Înființăm atât o rezervă de decontaminare, cât și un nou stoc de echipamente adaptate urgențelor chimice, biologice sau nucleare. Sunt recunoscător statelor membre pentru acest efort.”

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a adăugat: „Securitatea sănătății are nevoie de pregătire. Pregătirea pentru amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare este un element esențial pentru menținerea în siguranță a cetățenilor noștri și un element cheie al unei Uniuni Europene a Sănătății puternice.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Occidentul trebuie să acționeze decisiv pentru a lua măsuri „mai rigide” cu privire la Rusia.

Oficialii ucraineni spun că între 150 și 300 de cadavre s-ar putea afla într-o groapă comună de lângă o biserică din Bucea, la nord de capitala Kiev, unde imagini prin satelit realizate cu săptămâni în urmă arată cadavre de civili pe o stradă, a declarat o companie privată din SUA.

Ministrul de externe al Ucrainei a spus că, în timp ce a salutat cel mai recent set de sancțiuni ale UE, doar un embargo asupra gazelor și petrolului rusești și tăierea tuturor băncilor ruse din sistemul financiar global l-ar putea „opri” pe președintele Vladimir Putin.


…UE se pregătește pentru atacuri nucleare și chimice…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie își actualizează legislația cu privire la divorț. Ce înseamnă divorțul fără culpă și cum poate fi acordat

Marea Britanie își actualizează legislația cu privire la divorț. Ce înseamnă divorțul „fără culpă” și cum poate fi acordat

elena udrea urmărire generală

Elena Udrea, dată în urmărire generală. Ar fi părăsit deja România