Menu
in

UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg în urma invaziei din Ucraina

Finala Ligii Campionilor era programată inițial să se joace în orașul natal al lui Vladimir Putin, Sankt Petersburg, în luna mai.

UEFA a mutat finala Ligii Campionilor la Paris, după invadarea Ucrainei de către ruși, a confirmat un comunicat.

Finala urma să se joace la Gazprom Arena, din orașul rus Sankt Petersburg, pe 28 mai, dar a fost mutată pe Stade de France din Paris, potrivit Sky News.

Decizia de a muta evenimentul fotbalistic a fost luată la o reuniune de urgență a organului de conducere al fotbalului european.

O declarație a UEFA a arătat: „Comitetul Executiv al UEFA a avut o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor Masculin UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.”

Primarul Sadiq Khan vrea sancționarea drastică a oligarhilor ruși din Londra. Ce averi imense dețin aceștia în capitala britanică

„UEFA dorește să-și exprime mulțumirile și aprecierea președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios meci al cluburilor europene de fotbal în Franța, într-o perioadă de criză fără egal”, se mai arată în decizia UEFA.

„Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite, distrugeri și strămutare”.

UEFA a mai anunțat că meciurile de acasă ale cluburilor și echipelor naționale ucrainene și ruse care concurează în competițiile UEFA se vor juca în locații neutre „până la noi ordine”.

Rusia și Ucraina erau, de asemenea, programate să joace meciuri de play-off la Cupa Mondială în martie, dar FIFA a spus că situația dintre ele va fi monitorizată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version