Menu
in

Uite protestul, nu e protestul! Primarul Firea anunță că organizatorii au renunțat la mitingul din 10 august



Primăria Capitalei a anunat că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia că nu va mai organiza mitingul pe 10 august.

„Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. (…) Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat organizarea mitingului, găsind soluţia pentru siguranţa participanţilor: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanţi în Piaţa Victoriei, un spaţiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituţiile de resort, a fost stabilită extinderea spaţiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei reminteşte, de asemenea, că a comunicat iniţial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluţionată favorabil, aşa cum era enunţată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

„Pentru a discuta condiţiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiţia ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunţat telefonic că va veni în data de 10 august să ridice protocolul aprobat”, mai spune Primăria Capitalei.

PSD-istul Cioacă din Teleorman vrea să reprezinte românii din DIASPORA. Federația Românilor de Pretutindeni s-a născut la Bruxelles

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version