in

Ultimul bilanț din Marea Britanie: 931 de morți în medie pe zi. Se cere păstrarea unei distanțe de 3 metri între oameni

Oamenii de știință îndeamnă guvernul să dispună creșterea distanțării sociale până la 3 METRI, în timp ce ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că media morților zilnice din Marea Britanie a fost de 931 decese.

Membrii grupului consultativ științific SAGE doresc ca măsura distanțării între persoane să fie modificată, iar oamenii să stea la 3 metri unul de celălalt.

Propunerea drastică a venit atunci când ministrul Matt Hancock a criticat indivizii care au încălcat regulile de distanțare socială.

Acesta a spus că „nu va exclude acțiuni suplimentare dacă este necesar”, potrivit Daily Mail.

Întrebat dacă s-ar impune o regulă de trei metri în Anglia, un purtător de cuvânt din Downing Street a spus aseară: „Nu există planuri actuale de modificare a regulilor de distanțare. Totuși, totul este ținut sub control.”

Cum a încălcat Boris propriile reguli de lockdown. Premierul, surprins la 11 kilometri de reședința sa

În medie, 931 de persoane și-au pierdut viața în fiecare din ultimele șapte zile, comparativ cu cea mai mare medie de 920 de decese din aprilie.

Există însă semne pozitive că numărul mare de cazuri din Marea Britanie s-ar putea reduce, după ce luni, 11 ianuarie, au fost confirmate 46.169 de persoane pozitive pentru virus – în scădere cu 20%.

Miniștrii se tem că nerespectarea restricțiilor alimentează numărul de decese și pot duce la copleșirea spitalelor.

Cei care se opun creșterii distanței care trebuie păstrată între oameni spun că această decizie ar avea un impact redus, ar provoca mai multă confuzie și ar fi un coșmar logistic.

Semne de doi metri au fost vopsite pe trotuarele din întreaga țară, cu notificări similare în zeci de mii de magazine, fabrici, birouri și locuri publice.

Însă susținătorii noii măsuri spun că ar fi un răspuns la noua variantă de coronavirus, cu până la 70% mai transmisibilă.

Profesorul Paul Hunter de la Universitatea East Anglia, a spus: „Riscul scade cu cât ești departe de cineva. Deci, trei metri vor reduce riscul oarecum în comparație cu doi metri – dar este dificil de spus cât de mult și dacă acest lucru ar face o mare diferență. Bănuiesc că problema principală este că oamenii nu respectă regula de doi metri.”
COVID: Test PCR negativ pentru cei care vin în Anglia. S-a stabilit data de la care intră în vigoare noua regulă

LOCKDOWN în Londra: Trenurile de metrou sunt pline la orele de vârf