in

Un deputat PDL solicită răspunsul ministrului de Externe cu privire la suspendarea împrumuturilor pentru studenții români

Deputatul PDL Mircea Lubanovici, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, i-a adresat o întrebare ministrului de Externe, Titus Corlățean, în ceea ce privește suspendarea, de către guvernul britanic, a împrumuturilor pentru studenții români și bulgari.„Pentru a beneficia de împrumutul de întreținere, studenții români din Marea Britanie au trecut printr-un proces de verificare a eligibilității și a rezidenței. Cum este posibil ca cererile lor să fie aprobate în urmă cu 1-2 ani și acum să fie somați să aducă dovezi suplimentare?”, se întreabă parlamentarul.

„Modul în care autoritățile britanice au schimbat regulile o dată cu expirarea restricțiilor pentru români este absurd, imoral și împotriva valorilor europene.”

„Deși cei mai mulți studenți au depus deja actele suplimentare solicitate, împrumuturile sunt în continuare sistate, iar conturile bancare le-au fost blocate. Și mai grav este faptul că, în practică, suspendarea îi afectează doar pe studenții români și bulgari, un semn clar de discriminare”, mai scrie Lubanovici.

Europe Students Union: „Studenții sunt amenințați și terorizați psihic!”

Marea Britanie riscă declanșarea procedurii de infringement în cazul sistării împrumuturilor către studenții români

Discriminarea studenților români, pe masa Comisiei Europene. MAE cere clarificări

Deputatul consideră că este important ca guvernul român să acționeze în sprijinul studenților români aflați în afara granițelor țării și să dezamorseze criza anti-românească. El îi solicită ministrului Corlățean un răspuns în scris și verbal la interpelarea pe care i-a făcut-o.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pâinea caldă de acasă, acum și la Londra. Marius Ionescu: „la noi se simte sufletul brutarului”

Ziarele britanice se întrec să „cumpere” fete din România. The Sun: „15.000 de euro pentru o minoră”