in

Un mare operator de feriboturi peste Canalul Mânecii și-a suspendat operațiunile. Curse anulate către Calais și Rotterdam

Un mare operator de feriboturi peste Canalul Mânecii și-a suspendat operațiunile. Curse anulate către Calais și Rotterdam

P&O Ferries, un operator cheie pentru cei care călătoresc cu feriboturi spre Franța, Irlanda sau Irlanda de Nord, și-a suspendat azi, 17 martie, operațiunile.

P&O Ferries a oprit navigația din cauza unei restructurări masive a companiei, care a dus la concedierea a 800 de angajați, arată nationalworld.com.

P&O Ferries este deținută de DP World, în timp ce P&O Cruises este deținută de importantul operator de croazieră Carnival. Prin urmare, P&O Cruises nu este afectată de anunțul de astăzi.

DP World este o companie de logistică cu sediul în Dubai.

Compania deține unele dintre cele mai mari porturi și terminale din lume, inclusiv London Gateway, Rotterdam și un terminal de marfă în Southampton, precum și zone economice portuare libere de pe tot globul.

Potrivit Reuters, DP World a cumpărat P&O Ferries pentru 322 de milioane de lire sterline în februarie 2019.


Inițial, a cumpărat afacerea în 2006, înainte de a o vinde acționarului său principal Dubai World – un holding de stat pentru Emiratele Arabe Unite – în 2009.

P&O Ferries și-a anulat toate serviciile după „un anunț al companiei”

În această dimineață, P&O Ferries și-a anulat toate serviciile din cauza „un anunț al companiei”.

O declarație postată pe Twitter spunea: „Din păcate, serviciile P&O Ferries nu pot funcționa în următoarele câteva ore. Echipele noastre portuare vă vor ghida și călătoria va fi aranjată printr-un operator alternativ. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care le va avea acest lucru în planurile dumneavoastră de călătorie.”

Român dispărut de la bordul unui feribot care se îndrepta spre Hull, Marea Britanie

Ulterior, compania anunța o restructurare majoră a operațiunilor sale.

Astfel, P&O Ferries va folosi lucrători de la o agenție și personalul actual va trebui să solicite din nou locurile de muncă prin intermediul agenției.

Compania mamă P&O Ferries Division Holdings Ltd a dezvăluit că a pierdut 105 milioane de lire sterline în 2020, în cea mai mare parte din cauza COVID-19.

Numărul de pasageri a scăzut de la 7,8 milioane în 2019, la doar 2,7 milioane în 2020, în timp ce trecerile de marfă au scăzut ușor față, de la peste 2,1 milioane, la 1,95 milioane.

Cu toate acestea, compania a anunțat că au existat „semne de redresare” în 2021.

P&O Ferries se angajează într-o restructurare, ceea ce înseamnă că niciunul dintre cele 20 de feriboturi ale sale nu operează în prezent.

Iată o listă completă a rutelor anulate:

Dover – Calais

Hull – Rotterdam

Cairnryan – Larne

Liverpool – Dublin

Nu este clar când se vor relua cursele.

La Dover, P&O Ferries le spune oamenilor să folosească operatorul rival DFDS.

Personalul navigant protestează față de disponibilizări

Într-o declarație, P&O Ferries a declarat că nu funcționează în prezent ca o „afacere viabilă” și că a fost forțată să ia o „decizie dură” de a concedia 800 de membri ai personalului navigant cu notificări imediate de indemnizație care conțin pachete de compensare.

Pe site-ul său, P&O Ferries a declarat că a avut în vedere că întreruperea serviciului ar putea dura „câteva zile”.

Deputatul laburist Dame Diana Johnson a spus că are informații că „o firmă de securitate, angajată de DP World, care poartă cagule” încearcă în prezent să-i îndepărteze pe membrii echipajului care protestează față de disponibilizări de pe navele P&O Ferries din Hull.

Sindicatul RMT a raportat o activitate similară în Dover.


…Un mare operator de feriboturi peste Canalul Mânecii și-a suspendat operațiunile. Curse anulate către Calais și Rotterdam…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

sky sabre

Marea Britanie instalează sistemul de apărare anti-aeriană Sky Sabre în Polonia

O româncă din Anglia și-a pierdut brațul într-un accident dar nu a renunțat la visul ei. Daniela și-a deschis o afacere în Norwich

O româncă din Anglia și-a pierdut brațul într-un accident dar nu a renunțat la visul ei. Daniela și-a deschis o afacere în Norwich