in

Un nou acord Brexit la orizont întărește lira sterlină. Cea mai ridicată valoare în raport cu euro


Lira sterlină a crescut marți, 15 octombrie, față de euro și dolar la cel mai ridicat nivel după luna mai, iar acțiunile și randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice au urcat, după ce presa a relatat că negociatorii britanici și cei ai Uniunii Europene se apropie de un proiect de acord pentru Brexit, transmite Reuters.

Lira a depășit, în urma informațiilor referitoare la progresul negocierilor nivelul mediu al ultimelor 200 de zile, un nivel tehnic urmărit cu atenție.

Lira s-a apreciat cu 1,5%, la 1,28 de dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni și, de asemenea, a depășit pentru prima oară din luna mai media ultimelor 200 de zile, de 1,2713 unități pentru un dolar.

Moneda britanică s-a apreciat în aceiași măsură față de euro, fiind tranzacționată în urcare cu 1,4%, la 86,29 de pence euro pe unitate.

Lira s-a apreciat cu aproape 5% în ultima săptămână, investitorii fiind interesați să profite de perspectiva unui acord pentru Brexit de ultim moment, înainte de termenul limită de pe 31 octombrie.

Discuțiile pentru ajungerea la un acord pentru Brexit cu Bruxellesul continuă, dar mai sunt lucruri de făcut, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Indicele FTSE250 a crescut ușor, în timp ce principalii indici bursieri europeni au urcat cu peste 1%.

Randamentele obligațiunilor britanice pe termen de doi ani au urcat la cel mai ridicat nivel de după 16 septembrie, de 0,575%.

Discursul Reginei: ”În 31 octombrie se încheie libertatea de mișcare. Cetățenii europeni vor avea dreptul să rămână”




Și-a stropit mama cu benzină și i-a dat foc, în timp ce femeia dormea. Incendiator condamnat la 21 de ani de pușcărie

Scoțienii s-au săturat de Brexit și vor un nou referendum pentru independență